Zetmeel - Disolut

Zetmeel

Zetmeel is een suiker oftewel een koolhydraat. Koolhydraten worden in ons lichaam omgezet in glucose: de energie leverancier van ons lichaam.

Zetmeel is een lange keten van glucose moleculen aan elkaar vast, oftewel een polymeer.
Om deze lange moleculen te kunnen verteren zijn er verschillende spijsverterings enzymen beschikbaar.

Zo helpen met name de enzymen Invertase en (gluco-) amylase om zetmeel te verteren.

DISOLUT heeft een product ontwikkeld waar u mogelijk iets aan heeft: Starchway.

CSID

CSID oftewel Congenital Sucrase-Isomaltase Deficiency en in gewoon Nederlands: Aangeboren Sucrase Isomaltase Deficiëntie.

Een (gelukkig) zeldzame erfelijke aandoening waarbij mensen in hun darmen een tekort hebben aan de enzymen om zetmeel te verteren. Hierdoor hebben deze mensen al van af hun vroege kindertijd problemen met hun spijsvertering. Klachten als buikpijn en diarree komen dan ook frequent voor.

SID

SID oftewel Sucrase-Isomaltase Deficiëntie is de niet-aangeboren variant van CSID. Ook hier hebben mensen door een enzym-tekort in hun darmen problemen met het verteren van zetmeel.

Afbraak zetmeel

Door een enzymtekort worden de koolhydraten niet afgebroken tot de kortere glucose moleculen, en zo opgenomen in ons lichaam. Maar gaan ze via de maag, de dunne darm en de dikke darm het lichaam via de ontlasting weer verlaten.

Het vervelende is dat ons lichaam, bij een enzym tekort, de koolhydraatketens niet ‘in stukjes kan knippen.’ Hierdoor zullen de koolhydraten niet door de darmwand heen in het lichaam worden opgenomen. Zij worden hierdoor getransporteerd naar de dikke darm en daar gefermenteerd door onze darmbacteriën, waarbij gassen en zuren vrijkomen. Deze gassen en zuren zorgen op hun beurt voor de winderigheid en diarree.

zetmeel, csid, sid, invertase, gluco-amylase, bi-myconase
Starchway, per 50 capsules in een handig mee te nemen blikje.

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen