Zetmeel Intolerantie? Ontdek nu onze producten | DISOLUT

Zetmeel Intolerantie

Zetmeel behoort tot de koolhydraten. Zetmeel komt bijvoorbeeld voor in granen/graanproducten, aardappelen, bonen en in veel bewerkte voedselproducten als vla, pudding, koekjes en halvarine. Zetmeel moet in de darmen door enzymen in kleine stukjes worden geknipt, zodat het opgenomen kan worden in het lichaam.

Werkt dit proces niet goed, dan is er sprake van een zetmeel intolerantie. Bij CSID en SID is er ook sprake van een zetmeel intolerantie.


Een zetmeel intolerantie?

De producten van DISOLUT kunnen mogelijk ondersteuning bieden.

Bij een zetmeel intolerantie reageert het lichaam sterk op het binnen krijgen van zetmeel. Intolerantie betekent letterlijk onverdraagzaamheid. Het lichaam reageert niet zoals zou moeten op een bepaalde stof. Dit kan zijn met bijvoorbeeld zetmeel. Bij een voedselintolerantie voor zetmeel kunnen voedingsmiddelen waar deze stof in zit niet of in zeer kleine hoeveelheden genuttigd worden.

Bekijk producten Neem contact op


Zetmeel

Bij een zetmeel intolerantie gaat het om de koolhydraat zetmeel. Aardappelen en rijst bevatten bijvoorbeeld zetmeel.

Bij een normale situatie zorgt het enzym isomaltase ervoor dat zetmeel wordt verteerd. Wanneer producten met zetmeel worden genuttigd breekt het lichaam de zetmeel af. Wanneer het enzym isomaltase niet voldoende aanwezig is in het lichaam, kan zetmeel niet goed verteerd worden. Dat is in essentie de zetmeel intolerantie. Er wordt in dat geval ook wel gesproken van een isomaltase tekort.

Zetmeel komt van nature veel in voeding voor. Zo komt natuurlijke zetmeel bijvoorbeeld voor in granen, aardappelen en rijst.

Intolerant voor zetmeel

Bij een zetmeel intolerantie is het aan te raden om een arts te raadplegen. Wanneer duidelijk is dat het om een zetmeel intolerantie gaat is het verstandig om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden. Denk dan aan producten die veel zetmeel bevatten. Het kan verschillend zijn wanneer klachten optreden. Soms is het mogelijk om toch nog een bepaalde hoeveelheid zetmeel te verdragen. Dit zal per persoon verschillen.

Bij DISOLUT begrijpen we heel goed dat het prettig is om wel producten met zetmeel te kunnen nuttigen, zonder de klachten. De producten van DISOLUT kunnen hier in uitkomst bieden en kunnen mogelijk een positieve werking hebben. Een product waar u baat bij kunt hebben is Starchway. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact met ons op.

Bekijk producten Neem contact op

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen