Wat is een Spastische Darm? Wij leggen het voor u uit | DISOLUT

Wat is een spastische darm?

Indien u last heeft van een spastische darm, vindt er veelvuldig een verstoring van de werking van het maag-darmkanaal plaats. Bij een spastische darm wordt niet de dunne, maar juist de dikke darm aangetast. De dikke darm is essentieel voor de spijsvertering en een gezonde ontlasting. Indien de dikke niet naar behoren werkt, kunt u last krijgen van buik- en darmklachten.

Heeft u regelmatig buik- en darmklachten maar weet u niet waar dit door komt? Heeft u een gevoel dat u last heeft van een spastische darm? Dan raden wij u aan om langs te gaan bij uw huisarts / dietist. Uw huisarts / dietist kan u duidelijk uitleggen wat een spastische darm voor u betekent. Wilt u liever via het internet onderzoeken of uw symptomen aansluiten op de symptomen van een spastische darm? Dan verwijzen wij u graag naar onafhankelijke partijen:

Bekijk producten Neem contact op


Wat te doen bij een spastische darm?

Sluiten de beschreven symptomen van een spastische darm van de bovenstaande onafhankelijke partijen aan op uw buik- en darmklachten? Dan heeft u mogelijk last van een spastische darm. Neem contact op met uw huisarts / dietist en laat hem of haar uw klachten verder onderzoeken.

Het kan voorkomen dat uw buik- en darmklachten een gevolg zijn van een lactose of fructanen/galactanen intolerantie. Indien uw klachten aangewakkerd worden door lactose of fructanen/galactanen kunt u ook de hulp van een diëtist inschakelen. Samen kunt u naar uw voedingspatroon kijken en bepalen welke voedingsmiddelen uw klachten verergeren en welke de klachten mogelijk verminderen.

In de artikelen van de eerdergenoemde onafhankelijke partijen heeft u kunnen lezen dat het nog niet volledig duidelijk is wat de oorzaak van een spastische darm is. Er zijn diverse diëten ontwikkeld die de klachten van een spastische darm mogelijk kunnen verminderen. Ieder lichaam reageert anders op verschillende diëten—het is aan u om te ondervinden welk dieet uw klachten, naar behoren, verminderd.


Producten van DISOLUT

Indien uw buik- en darmklachten afstammen van een intolerantie, kunt u mogelijk baat hebben bij de voedingssupplementen van DISOLUT. De producten van DISOLUT passen immers binnen het FODMAP-dieet. De Disolact Lactase, Fibractase en Quatrase van DISOLUT kunnen mogelijk uw buik- en darmklachten doen afnemen. Voor meer informatie over onze supplementen verwijzen wij u naar de productpagina’s op onze website.

Bekijk producten Neem contact op

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen