Sucrose Intolerantie? Ontdek onze producten | Disolut

Sucrose intolerantie

Sucrose (tafelsuiker) is een disacharide en bestaat uit een molecuul glucose en een molecuul fructose aan elkaar vast. Sucrose smaakt erg zoet en komt van nature ook voor in fruit/groente.

Sucrose wordt in de darmen door het enzym invertase gesplitst in een losse molecuul glucose en een losse molecuul fructose. Het invertase enzym is ook een onderdeel van ons Quatrase product.


Een sucrose intolerantie?

De producten van DISOLUT kunnen mogelijk ondersteuning bieden.

Bij een sucrose intolerantie reageert het lichaam sterk op het binnenkrijgen van sucrose. Intolerantie betekent letterlijk onverdraagzaamheid. Het lichaam reageert niet zoals zou moeten op een bepaalde stof. Dit kan zijn met bijvoorbeeld de stof sucrose.

Bij een voedselintolerantie voor sucrose kunnen voedingsmiddelen waar deze stof in zit niet of in zeer kleine hoeveelheden genuttigd worden. 

Bekijk producten Neem contact op


Sucrose of suiker

Bij een sucrose intolerantie gaat het om de stof sacharose die dus ook wel sucrose genoemd wordt.  Verder is ook zetmeel een stof waar het lichaam sterk op reageert bij een sucrose intolerantie. 

Bij een normale situatie zorgt het enzym sucrase of sacharase ervoor dat sucrose wordt verteerd. Wanneer producten met zetmeel worden genuttigd breekt het lichaam de zetmeel af en ontstaan maltose en isomaltose. Het enzym isomaltase zorgt er vervolgens voor dat maltose en isomaltose door het lichaam kan worden verteerd. Wanneer de enzymen sucrase en isomaltase niet voldoende aanwezig zijn in het lichaam, kunnen sucrose, maltose en isomlatose niet goed verteerd worden. Dat is in essentie de sucrose intolerantie. Er wordt in dat geval ook wel gesproken van een sucrase-isomaltase tekort. 

Sucrose komt van nature veel in voeding voor. Zo zit natuurlijke sucrose in fruit en mais. Verder wordt sucrose ook toegevoegd aan veel voedingsmiddelen, het wordt gebruikt als een smaakmaker. Voorbeelden van voedingsmiddelen waaraan sucrose is toegevoegd zijn gebak, frisdranken en snoep.

Wanneer sucrose aan een product is toegevoegd, dient dit op de verpakking te staan. Toegevoegde sucrose staat onder het kopje ‘waarvan suikers.’


Allergisch of intolerant voor sucrose

Een allergie voor sucrose is iets anders dan een intolerantie. Bij een allergie komt het lichaam in actie door het immuunsysteem in te schakelen. Bij een allergie ziet het lichaam bijvoorbeeld sucrose als een lichaamsvreemde stof. Bij een allergie is er maar een hele kleine hoeveelheid sucrose nodig om een reactie teweeg te brengen.

Bij een intolerantie komt het immuunsysteem niet in actie. Een intolerantie kan wel vervelende klachten teweeg brengen. Bij DISOLUT houden wij ons aan de regelgeving van de nVWA. Volgens deze regelgeving mogen wij geen ziekteklachten noemen. Het is ons dan ook verboden om de symptomen van sucrose intolerantie voor u op te noemen.

Graag verwijzen we u dan ook voor een overzicht van de meest voorkomende symptomen van sucrose intolerantie naar externe en onafhankelijke websites als dietcetera.nl en stofwisselingsziekten.nl, na een bezoek aan hen zien wij u graag terug.

Bij een sucrose intolerantie is het aan te raden om een arts te raadplegen. Wanneer duidelijk is dat het om een sucrose intolerantie gaat is het verstandig om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden. Denk dan aan producten die veel sucrose of zetmeel bevatten. Het kan verschillend zijn wanneer klachten optreden. Soms is het mogelijk om toch nog een bepaalde hoeveelheid sucrose te verdragen. Dit zal per persoon verschillen.

Bij DISOLUT begrijpen we heel goed dat het prettig is om wel producten met sucrose te kunnen nuttigen, zonder de klachten. De producten van DISOLUT kunnen hier in uitkomst bieden en kunnen mogelijk een positieve werking hebben. Een product waar u baat bij kunt hebben is Starchway. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact met ons op.

Bekijk producten Neem contact op

 

Veel gestelde vragen

DISOLUT is onze bedrijfsnaam, het is een acronym voor DIetary SOLUTions (dieet oplossingen), DISOLACT is de merknaam van ons lactase producten.

Nee, helaas niet. Zorgverzekeraars mogen al enige jaren geen voedingssupplementen meer vergoeden. Mogelijk zit het wel meeverzekerd in uw aanvullend pakket, u kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Wanneer u de bestelling voor 21:00 uur op onze site besteld en betaalt, wordt de bestelling dezelfde werkdag nog ingepakt en opgestuurd. U kunt de bestelling dan vaak de volgende werkdag thuis verwachten. Op zondag en maandag bezorgt PostNL geen post, dit zijn dus ook geen werkdagen. Het kan zijn dat het een enkele keer 2 of 3 werkdagen duurt voordat u de bestelling thuis heeft, door vertragingen bij de verzendservice als PostNL bijvoorbeeld.

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen