- Disolut

Recept voor lactosevrije ijstaart met frambozen en meringue


Deze lactosevrije ijstaart erg makkelijk te maken. Er zijn maar weinig ingrediënten voor nodig en hiermee maak je een heerlijke ijstaart die er ook nog eens ontzettend feestelijk uitziet.

Wat heb je nodig?

500 ml slagroom

1 blikje gecondenseerde melk (ongeveer 400 gram)

250 gram frambozen (mag ook uit de diepvries)

8 kleine meringues (of twee grote)

Disolact lactase drops

Voorbereiden:

Om de ijstaart lactose vrij te krijgen, moeten de slagroom en de gecondenseerde melk van te voren lactose vrij gemaakt worden. Doe de 500 ml slagroom in een bak/kom en doe hier 5 druppels lactase drops bij. Roer dit even goed door elkaar en zet het afgedekt in de koelkast. Doe de gecondenseerde melk ook in een kom en voeg hier 5 druppels lactase drops aan toe. Dit moet goed worden doorgeroerd, omdat de gecondenseerde melk erg dik is, zodat de lactase drops goed vermengd worden met de gecondenseerde melk. De gecondenseerde melk kan nu afgedekt de koelkast in. De slagroom en gecondenseerde melk laat je ongeveer 24 uur staan in de koelkast, zodat de lactose afgebroken kan worden door de lactase drops.

Aan de slag!

Nu de slagroom en gecondenseerde melk lactose vrij is, kan je beginnen met het maken van de ijstaart.

Bekleed een taartvorm met huishoudfolie, zodat het ijsmengsel straks niet eruit kan gaan lekken.

Breek de meringues in kleine stukjes, en houd wat apart voor de garnering straks.

Leg ook een paar frambozen apart voor de garnering en pureer de rest van de frambozen glad met een staafmixer. Haal dit eventueel door een zeef om de pitjes eruit te halen, als je dit lekkerder vindt.

Doe nu de slagroom en de gecondenseerde melk bij elkaar in een kom en klop dit met een mixer luchtig. Als dit klaar is giet je ongeveer de helft van het mengsel in een andere kom.

Meng nu de frambozenpuree door de helft van het slagroom/gecondenseerde melk mengsel.

Pak nu de beklede taartvorm en giet hier het slagroom/frambozen mengsel in en strijk dit glad. Strooi hier de in stukjes gebroken meringues overheen en druk ze een beetje in het frambozen mengsel. Giet nu het slagroommengsel er bovenop en strijk dit glad.

Nu moet de ijstaart de vriezer in voor minimaal 6 uur.

Wil je de ijstaart gaan gebruiken? Haal het dan een half uur van tevoren uit de vriezer voordat je het gaat aansnijden, anders is je ijstaart nog veel te hard.

Garneer de ijstaart met je achtergehouden frambozen en stukjes meringue.

Eet smakelijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen