- Disolut

Recept voor lactose vrij (room) ijs!


Maak je eigen lactose vrije roomijs!

De zomer is weer begonnen, en daarom leek het mij een goed moment om een recept voor lactose vrij roomijs met jullie te delen. Dit roomijs is super makkelijk te maken, je hebt hier geen ijsmachine voor nodig, en het is ontzettend lekker. Ook niet onbelangrijk natuurlijk!

lactose vrije ijs, lactose vrij roomijs, lactase, lactose, lactose intolerantie

Benodigdheden (voor 1 liter roomijs)

– 300 ml slagroom (ongeklopt)

– 1 blikje gecondenseerde melk (ongeveer 400 gram)

– Disolact lactase drops van Disolut

– Een mixer

– Wat bakjes en een maatbeker

Als eerste moeten de slagroom en de gecondenseerde melk lactose vrij worden gemaakt. Doe de slagroom in een kom of een maatbeker (is straks makkelijk bij het opkloppen van de slagroom). Voeg hier 5 druppels Disolact lactase drops aan toe. Roer alles goed door en zet het afgedekt in de koelkast. Doe hetzelfde met de gecondenseerde melk. Doe de gecondenseerde melk in een bakje, voeg 5 druppels Disolact lactase drops toe en roer het goed door elkaar. Dit kan vervolgens ook afgedekt in de koelkast. Laat dit vervolgens een lange nacht in de koelkast staan, zodat de lactose kan worden afgebroken. Het makkelijkste is om de slagroom en gecondenseerde melk de avond van tevoren alvast te druppelen, zodat je de volgende dag kan beginnen met het maken van het ijs.

Zijn de producten lactose vrij?

Dan kan je beginnen met het maken van het ijs.

Als eerste klop je hiervoor de lactose vrije slagroom lobbig. Vervolgens voeg je de lactose vrije gecondenseerde melk hieraan toe en roer je alles nog even goed door elkaar. Doe dit mengsel in een bak, een cakevorm kan bijvoorbeeld ook prima. Dit kan nu in de vriezer voor minimaal 6 uur, totdat alles is bevroren.

Nu is je lactose vrije roomijs klaar! Haal het kort voor het serveren even uit de vriezer, dan schept het ijs wat makkelijker.

Tip: voeg ook andere ingrediënten toe om andere smaken te creëren, bijvoorbeeld vanille extract of koffie extract. Of garneer het ijs met lekker vers fruit.

Veel plezier met het maken én opeten van dit lekkere lactose vrije roomijs!

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk ook de instructievideo op ons Youtube kanaal:


  • Lactase drops 14ml

    DISOLACT lactase drops 14 ml.

    13.63
    In winkelmand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen