- Disolut

Homemade lactosevrije chocolademelk


Met het koude weer ook zo’n zin in een kop warme chocolademelk? Je maakt het eenvoudig zelf en ook nog eens lactosevrij met behulp van onze Disolact lactase drops!

Bereidingstijd: ongeveer 5-10 minuten (plus 24 uur wachttijd voor het lactose vrij maken van de melk)

Ingrediënten voor 2 koppen

  • 500 ml halfvolle melk
  • 2-3 Disolact lactase drops
  • 100 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
  • 1-3 eetlepels suiker, afhankelijk van hoe zoet je het graag hebt

Eventueel toppings: zoals zelfgeklopte (lactosevrij gemaakte) slagroom, een snufje kaneel of mini-marshmallows.

Voorbereiding: Eerst maken we de halfvolle melk lactosevrij met onze Disolact lactase druppels. Voeg 3 druppels Disolact lactase drops toe aan de 500 melk. Je kunt ook direct een pak melk (1L) lactosevrij maken, voeg dan 5 druppels toe, schud het pak vervolgens goed door elkaar. Laat vervolgens minimaal 24 uur in de koelkast staan. Nu is de melk (grotendeels) lactosevrij!

Bereiding Chocolademelk: Nu de melk na 24 uur lactose vrij is, kan er gestart worden met het maken je eigengemaakte warme chocolademelk:

  1. Verwarm de melk met de suiker in een pannetje, let op dat je het niet laat koken.
  2. Als je de melk hebt verwarmd voeg je de gehakte chocolade toe, laat dit in de melk smelten. Blijf goed doorroeren en let op dat het niet aanbrandt!
  3. Als alle chocolade is gesmolten en de chocolademelk een geheel is, giet je de chocolademelk in twee grote mokken. Top af met wat (zelf lactosevrij gemaakte) slagroom en andere heerlijke toppings!

Geniet ervan!

Bestel onze Disolact lactase drops HIER, of bestel HIER eerst een proefmonster lactase drops van 2ml. Zijn er nog vragen over onze producten? Mail ons gerust (info@disolut.com), bel naar 051 67 945 24, of stel de vraag via de chat op onze website, wij helpen graag!

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen