FODMAP? Weet je welke? Meerdere? Quatrase! Probeer het zelf! | Disolut

Quatrase

Wat is QUATRASE?

Quatrase is een voedingssupplement met een combinatie van de 4 enzymen Lactase, Invertase, Xylose isomerase en Alpha galactosidase. Quatrase is beschikbaar in 2 sterktes: Quatrase en Quatrase FORTE.

Quatrase is verkrijgbaar in een verpakking met 36 capsules en een grootverpakking met 108 capsules.

Quatrase Forte is verkrijgbaar in een proefmonster met 5 capsules, verpakking met 36 capsules en een grootverpakking met 108 capsules.

Ingrediënten QUATRASE

QUATRASE bevat een combinatie van de enzymen Alpha galactosidase (500 units), Xylose isomerase (5000 units), Lactase (5000 FCC), Invertase (250 units). Daarnaast bevat Quatrase: calcium carbonaat (vulstof) en HPMC (capsule).

QUATRASE FORTE bevat een combinatie van de enzymen Alpha galactosidase (1200 units), Xylose isomerase (7500 units), Lactase (10.000 FCC), Invertase (500 units). Vulstof: Calcium Carbonaat. Capsule: HPMC.

Quatrase en Quatrase Forte zijn geschikt voor vegetariërs.

Download HIER de Quatrase folder.


Gebruik van QUATRASE & QUATRASE FORTE

lactase, invertase, alpha galactosidase, xylose isomerase, FODMAP, fructanen, galactanen, fructose, lactose

Quatrase bevat Lactase, Invertase, Alpha Galactosidase en Xylose Isomerase

Het is erg lastig om aan te geven hoeveel QUATRASE capsules u per keer dient in te nemen. Dit varieert per persoon en is afhankelijk van de mate van intolerantie en de portiegrootte. Ons standaard advies is: één tot drie capsules innemen voor de maaltijd. Het is geen probleem om meerdere capsules per dag in te nemen, tot een maximum van 15 capsules per dag.

Heeft u moeite met het doorslikken van de capsules? U kunt de capsules gerust open draaien en de inhoud over de voeding strooien, of innemen met wat vloeistof.

QUATRASE is circa 45 minuten werkzaam, hierna dient u bij een nieuwe maaltijd wederom één tot drie capsules in te nemen. QUATRASE is geschikt voor iedere leeftijd. Bij kinderen onder de vier jaar is het advies om de capsule open te draaien en alleen de inhoud in te nemen met wat vloeistof. De reden hiervoor is, dat de capsules soms lastig door te slikken zijn voor kinderen.


FODMAP

FODMAP is een afkorting voor: Fermenteerbare Oligosachariden, Disachariden, Monosachariden And Polyolen. FODMAP’s komen van nature voor in onze voeding. Het zijn voedingsstoffen die in de dunne darm slecht of niet goed worden opgenomen en hierdoor in de dikke darm terecht komen.


Oligosachariden: Fructanen en galactanen

Fructanen en galactanen behoren tot de FODMAP oligosachariden. Oligosachariden zijn meervoudige koolhydraten die zijn opgebouwd uit 3 tot 9 enkelvoudige koolhydraten. Fructanen en galactanen zijn niet-verteerbare koolhydraten. Dit betekent dat deze koolhydraten niet worden opgenomen in ons lichaam, maar via de maag, de dunne darm en de dikke darm het lichaam via de ontlasting weer verlaten.

Ons lichaam kan de koolhydraatketens van de fructanen en galactanen niet ‘in stukjes knippen’ met enzymen, waardoor het niet door de darmwand heen in het lichaam kan worden opgenomen. De fructanen en galactanen worden hierdoor getransporteerd naar de dikke darm en hier worden ze gefermenteerd door de darmbacteriën, waarbij gassen vrijkomen.

  • Fructanen komen voor in bijvoorbeeld: knoflook, ui, prei, tarwe, abrikozen.
  • Galactanen komen bijvoorbeeld voor in: bonen, peulvruchten, cashewnoten, pistachenoten.

Disachariden: Lactose

Lactose behoort tot de FODMAP disachariden. Lactose bestaat uit een molecuul galactose en een molecuul glucose. Lactose wordt normaal gesproken in het lichaam afgebroken door het enzym lactase. Wanneer te weinig van het enzym lactase aangemaakt wordt in het lichaam, wordt niet alle lactose uit de voeding afgebroken tot glucose en galactose. De onafgebroken lactose kan niet door de dunne darmwand heen worden opgenomen in ons lichaam.

Hierdoor komt de lactose in de dikke darm terecht waar het wordt gefermenteerd door de darmbacteriën, waarbij gassen vrijkomen. Wanneer het lichaam te weinig lactase aanmaakt is er sprake van een lactose intolerantie. QUATRASE bevat per capsule 5000 FCC lactase en QUATRASE FORTE bevat per capsule 10.000 FCC lactase, wat het tekort aan lactase in het lichaam tijdelijk aanvult en zo helpt om de lactose uit de voeding te verteren.

Lactose komt bijvoorbeeld voor in: melk, yoghurt, boter, vla, ijs.


Monosachariden: Fructose

Fructose behoort tot de FODMAP monosachariden en wordt ook wel vruchtensuiker genoemd. Fructose bestaat uit één molecuul fructose. Fructose kan niet altijd opgenomen worden in de dunne darm, hierdoor wordt de fructose verder getransporteerd naar de dikke darm. De darmbacteriën fermenteren vervolgens de fructose, waar gassen bij vrijkomen.

Fructose komt bijvoorbeeld voor in: Mango, asperges, peer, artisjok.


Sacharose

Sacharose (tafelsuiker) is een suiker en behoort tot de koolhydraten. Het bestaat uit een molecuul glucose en een molecuul fructose. Alle suikers die wij binnen krijgen, moeten worden afgebroken door ons lichaam, zodat het verder verwerkt kan worden. Sacharose bestaat uit een glucose eenheid
verbonden met een fructose eenheid.

Deze eenheden moeten in onze darmen van elkaar af worden gebroken, om door de darmwand opgenomen te kunnen worden in ons lichaam.

Op deze manier kan het lichaam hier energie uit halen. Wanneer sacharose niet afgebroken wordt tot glucose en fructose, kan het in de dunne darm niet worden opgenomen.

Sacharose komt voor in bijvoorbeeld: Tafelsuiker, frisdranken, koekjes, snoep, sauzen.

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen