Prikkelbare Darm Medicatie | Ontdek Onze Producten | DISOLUT

Prikkelbare darm medicatie


Prikkelbare darm medicatie.

U heeft een prikkelbare darm of het prikkelbare darm syndroom (PDS) en bent hiermee naar uw huisarts geweest. Na wellicht tal van onderzoeken heeft u de diagnose ontvangen dat u een prikkelbare darm heeft en inmiddels slikt u prikkelbare darm medicatie om uw klachten te verlichten. U merkt hopelijk dat uw klachten verminderen en dat de medicijnen hun werk doen. Prikkelbare darm medicatie helpt tegen buik- en darm klachten waar u mee gediagnosticeerd bent. PDS is de verzamelnaam van alle aan de buik en aan de darmen gerelateerde klachten en uw prikkelbare darm medicatie helpt u deze klachten te verminderen.

Bekijk producten Neem contact op


Voeding en prikkelbare darm klachten

Uw prikkelbare darm medicatie slikt u op aangeven van de bijsluiter die bij uw medicijnen zit bijgesloten. U kunt bijvoorbeeld ontstekingsremmers slikken omdat u een ontsteking in de dunne darm heeft dankzij uw PDS. Om uw ontlasting in een goede substantie te krijgen en te houden kunt u gebruik maken van prikkelbare darm medicatie als loperamide of movicolon. Een niet vaak voorgeschreven middel is antidepressiva, dit kan een positieve werking hebben op uw darmen en uw syndroom. Neem bij vragen over uw medicijnen of verergering van de klachten altijd opnieuw contact met uw arts op. Samen kunt u ervoor zorgen dat u de juiste prikkelbare darm medicatie neemt.

Wetenschappelijk onderzoek heeft bovendien aangetoond dat u naast uw medicijnen ook baat kunt hebben bij bewegen, voldoende drinken, oppassen met bepaalde voedingsstoffen en het vermijden van stress. Onze darmen hebben namelijk een enorme invloed op onze gezondheid. Mocht u dit nog niet met uw huisarts hebben overlegd wat u naast uw prikkelbare darm medicatie nog meer kunt doen, doet u dit dan vooral. De huisarts kan u doorverwijzen naar een diëtist zodat u ook met uw voeding en dieet naast de medicijnen aan de slag kunt.


Ondersteunende producten van DISOLUT

Samen met uw diëtist gaat u aan de slag met het verrijken van uw dieet. Wellicht dient u -naast het slikken van uw prikkelbare darm medicatie- een aantal producten uit uw dieet te moeten schrappen. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld fructanen of lactose. Twee producten die in de FODMAP-groep vallen en waarvan wetenschappelijk bewezen is dat producten uit deze groep vaak een oorzaak zijn voor darmklachten. Uw huisarts kan u alles vertellen over deze producten en u testen of u een intolerantie heeft voor een van deze producten.

De producten van DISOLUT dienen nooit als vervanging van uw prikkelbare darm medicatie, maar kunnen als aanvulling dienen naast uw medicijnen. Informeer uw huisarts en/of diëtist als u DISOLUT producten gaat gebruiken.

Producten van DISOLUT die u eventueel zou kunnen gebruiken zijn producten voor de volgende intoleranties

De producten van DISOLUT kunnen uw darmen eventueel ondersteunen als uw darmen gediagnosticeerd zijn met een voeding intolerantie. Door deze intolerantie worden de FODMAP-groepen uit voedsel niet goed door uw lichaam opgenomen en verteerd. Uw arts zal u in dat geval altijd doorverwijzen naar de diëtist om te kijken hoe u uw voeding kunt aanpassen naast uw voorgeschreven medicijnen. De producten van DISOLUT kunnen u vervolgens eventueel extra ondersteunen naast uw dieetaanpassingen en medicijnen.

Bekijk producten Neem contact op

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen