Polyolen | Ontdek Onze Producten | DISOLUT.com

Polyolen


Informatie over Polyolen

In veel voedingsmiddelen komen polyolen voor. Maar wat zijn polyolen eigenlijk? Bij DISOLUT geven we u graag meer informatie over deze voedingstof. Wanneer we spreken van polyolen gaat het eigenlijk om zoetstoffen. Deze zijn te verdelen in twee verschillende categorieën. Intensieve zoetstoffen en polyolen. Polyolen zijn ongeveer half zo zoet of even zoet als suiker. Er bestaan natuurlijke polyolen zoals xylitol, mannitol en erytritol. Maar het overgrote deel is niet natuurlijk van oorsprong en worden kunstmatig gemaakt uit suikers en zetmeel. Verder bestaan er nog intensieve zoetstoffen. Voornaamste van deze stoffen is dat ze veel zoeter zijn dan natuurlijke suikers. Ze kunnen wel 30 to 37.000 keer zoeter zijn. Waarom deze stoffen worden verwerkt in voedingsmiddelen heeft te maken met het feit dat ze een stuk minder calorieën leveren. Zo leveren polyolen doorgaan twee keer zo weinig calorieën als suiker en intensieve zoetstoffen leveren zelfs geen of nauwelijks calorieën. Een ander voordeel van deze stoffen is dat ze geen tandbederf veroorzaken, terwijl natuurlijke suiker dit wel doet. Xylitol is een goed voorbeeld, dit zorgt niet voor schade aan het gebit en gaat tandbederf zelfs tegen.

Bekijk producten Neem contact op


Waar zitten polyolen allemaal in?

Om er achter te komen waar polyolen allemaal in voor komen heeft het voedingscentrum een handige pagina met meer informatie beschikbaar. Ze geven hier meer informatie over de namen van de verschillende polyolen en over het E-nummer waar de stoffen aan te herkennen zijn. Daarnaast geven ze een omschrijving van verschillende productgroepen waar de polyolen doorgaans in voorkomen.

Producten waar polyolen vooral in voorkomen zijn voedingsmiddelen in de groepen chocolade, snoep, koek, gebak, sauzen en ijs. Dit zijn voedingsmiddelen die niet altijd even gezond zijn. Bij een intolerantie voor polyolen kan het zo zijn dat er klachten ontstaan na het eten van deze voedingsmiddelen. Bij een vermoedelijke intolerantie is het altijd goed om een huisarts te raadplegen. Deze kan de juiste diagnose stellen en mogelijk advies geven over hoe klachten kunnen worden voorkomen. Verder is het mogelijk dat de huisarts de hulp inschakelt van een diëtist. Met een diëtist is het goed om te onderzoeken welke voedingsmiddelen klachten veroorzaken. Er kan goed advies worden gegeven over het te volgen dieet zodat er geen tekorten in het lichaam ontstaan van bepaalde voedingstoffen.

Bron: voedingscentrum.nl

FODMAP

FODMAP is een afkorting voor: Fermenteerbare Oligosachariden, Disachariden, Monosachariden And Polyolen. Zoals de naam al zegt vallen de Polyolen dus ook onder de FODMAP’s. Deze stoffen komen van nature voor in onze voeding. Het zijn voedingsstoffen die in de dunne darm echter slecht of niet goed worden opgenomen en hierdoor in de dikke darm terecht komen. DISOLUT biedt voedingssupplementen aan die mogelijk ondersteuning kunnen bieden in een FODMAP dieet.


Producten van DISOLUT

In het assortiment van DISOLUT hebben we meerdere producten die ondersteuning kunnen bieden binnen een FODMAP dieet. Zo hebben wij Disolact Lactase in het assortiment. We hebben hier verschillende producten van. Zo is het o.a. te verkrijgen in druppel vorm en in capsule vorm. De capsules bevatten het lichaamseigen enzym lactase. Verder in ons assortiment het product Fibractase. Dit product bevat het enzym Alpha galactosidase. En verder heeft DISOLUT nog de producten Invertase en Quatrase in het assortiment. Deze producten passen allemaal in een FODMAP dieet. Invertase is een invertase enzym bevattend voedingssupplement. Quatrase is een voedingssupplement dat vier relevante enzymen bevat. Deze zijn Alpha galactosidase, Xylose Isomerase, Lactase en Invertase. Voor polyolen is er helaas nog geen geschikt enzym. Wij van DISOLUT houden dit natuurlijk nauwlettend in de gaten. Een voedingssupplement kan nooit een gezond en gevarieerd dieet vervangen, het dient altijd ter ondersteuning. Overleg zoals eerder genoemd altijd met een huisarts of diëtist voordat u aanpassingen doet in uw voedingspatroon.

Snelle verzending en veilig betalen

Heeft u na het lezen van de informatie over polyolen of mede op het advies van een arts het besluit genomen om een product van DISOLUT aan te schaffen, dan kan dit eenvoudig via onze webshop. Voor alle bestellingen binnen Nederland hanteren wij geen verzendkosten. Voor andere landen vragen wij een bijdrage van €3,- voor de verzendkosten en bij een besteding van minimaal €25,- is de verzending gratis. Bestelt u vanuit Nederland een van onze producten op een werkdag voor 22:00, dan wordt de bestelling nog diezelfde dag verzonden. Voor andere landen geldt op werkdagen voor 18:00 besteld is dezelfde dag verzonden. Betalen kan veilig en eenvoudig met iDEAL, PayPal of Creditcard. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact met ons op via telefoon, mail of online chat.

Bekijk producten Neem contact op

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen