Monash en FODMAP | Ontdek Onze Producten | DISOLUT.com

Monash


Monash en het FODMAP dieet

Monash University is een universiteit in Australië. Deze universiteit was de eerste die een FODMAP dieet heeft ontwikkeld. Het FODMAP dieet kan vooral verlichting van klachten geven voor mensen met een prikkelbaar darm syndroom oftewel PDS. De Monash University heeft een FODMAP app ontwikkeld waar het mogelijk is om meer informatie over tal van voedingsmiddelen te krijgen. Zo geeft de app informatie over fructose, lactose en sorbitol in verschillende voedingsmiddelen en met deze informatie geeft de app aan of het om een low FODMAP voedingsmiddel gaat of niet. De app is niet gratis maar de inkomsten gaan terug naar Monash University en deze doen met de inkomsten extra onderzoek voor het FODMAP dieet. De app wordt voortdurend voorzien van updates en de universiteit blijft producten testen op FODMAPs. Verder vind je in de app een aantal recepten die uiteraard low FODMAP zijn. Je kunt met deze app dus goed uitzoeken of je iets wel of niet kunt eten.

Bekijk producten Neem contact op


Wat zijn FODMAPs

We hebben informatie gegeven over de Monash University en schreven dat ze onderzoek doen naar FODMAP. Maar wat zijn FODMAPs eigenlijk? Op onze FODMAP pagina geven we meer informatie over dit onderwerp maar we zullen het ook kort in dit artikel toelichten. De afkorting FODMAP staat voor Fermenteerbare Oligosachariden, Disachariden, Monosachariden And Polyolen. Dit zijn allemaal stoffen die op een natuurlijke manier voorkomen in onze voeding. Het gaat om koolhydraten die slecht of niet worden opgenomen in de dunne darm.

FODMAP dieet

Bij een FODMAP dieet wordt er (in samenspraak met een diëtist) methodisch vastgesteld welke koolhydraten klachten veroorzaken. Hier komt dan ook de app van Monash om de hoek kijken. Het is met de app goed mogelijk om te kijken welke koolhydraten een voedingsmiddel bevat. Wanneer dit voedingsmiddel klachten veroorzaakt, weet u met dank aan de app precies wat hier in zit. Het is altijd erg belangrijk om de hulp van een professionele diëtist in te schakelen en hier niet zelf mee aan de slag te gaan. Wanneer u zelf stopt met het eten van bepaalde voedingsmiddelen kunnen tekorten in het lichaam ontstaan. Daarom raadt DISOLUT u aan om altijd hulp van een specialist in te schakelen.


Producten van DISOLUT

Binnen een FODMAP dieet heeft DISOLUT verschillende voedingssupplementen ontwikkeld die ondersteuning kunnen bieden. Wij zijn gespecialiseerd in lactose intolerantie. Lactose wordt ook wel melksuiker genoemd en valt in de categorie FODMAPs. We hebben door de jaren heen meer kennis opgedaan over FODMAP en het door Monash ontwikkelde dieet.

Inmiddels hebben we bij DISOLUT meerdere producten ontwikkelt die onder een FODMAP dieet vallen. Het gaat om de volgende producten:

  • Disolact Lactase
  • Invertase
  • Quatrase
  • Fibractase

Heeft u vragen over een van deze producten, de Monash Unversity of over de andere informatie die we hebben vermeld op deze pagina? Neem dan uiteraard contact met ons op. Dat kan telefonisch of via de online chat op deze website.

Bekijk producten Neem contact op

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen