Malabsorptie | Ontdek Onze Producten | DISOLUT

Malabsorptie


Malabsorptie klachten

Bij malabsorptie schiet de spijsvertering eigenlijk voor een deel tekort. Er worden minder of onvoldoende voedingsstoffen opgenomen in het bloed vanuit het maag-darmkanaal. Specifiek is het een aandoening aan de dunne darm. Hier worden normaliter de voedingsstoffen uit voedsel gehaald. Deze stoffen komen dan via het bloed in de rest van het lichaam. Wanneer er sprak is van malabsorptie werkt dit proces niet meer goed en kan de dunne darm niet genoeg voedingsstoffen uit de voeding opnemen. Malabsorptie kunnen we eigenlijk ook wel een verstoring van de vertering van voedingsstoffen noemen. Het kan bij malabsorptie gaan om verschillende voedingsstoffen die niet meer goed worden opgenomen maar het kan ook om maar één  specifieke voedingsstof gaan.

Bekijk producten Neem contact op


Er zijn tal van verschijnselen die kunnen optreden wanneer u last heeft van malabsorptie. Bij DISOLUT specialiseren we ons in voedingssupplementen voor mensen met voedingsintoleranties. De producten worden ook wel gezien als gezondheidsproducten en omdat dit zo is, vallen wij onder de regelgeving van de NVWA oftewel de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. Het is voor ons hierdoor verboden om de symptomen van malabsorptie te noemen. Uiteraard zijn er partijen die niet onder de NVWA vallen die alle informatie over de symptomen online beschikbaar hebben.

Wij verwijzen u dan ook graag door naar deze externe en onafhankelijke websites:

Ervaart u de symptomen die op deze externe websites zijn genoemd? Dan is het altijd van belang een huisarts / dietist te raadplegen. Deze kan doormiddel van een reeks onderzoeken achterhalen of u daadwerkelijk last heeft van malabsorptie en mogelijkerwijs erachter komen wat de oorzaak is van malabsorptie.

Als malabsorptie onbehandeld blijft dan kunnen er in het lichaam tekorten optreden van bepaalde voedingsstoffen. Uiteraard kan dit weer leiden tot andere problemen naast de al bestaande malabsorptie. Daarom is het belangrijk om bij twijfel zeker een specialist te raadplegen zoals de huisarts / dietist.


Hoe ontstaat malabsorptie?

Het ontstaan van de aandoening kan door verschillende factoren komen. De dunne darm kan het voedsel niet goed afbreken omdat er in de dunne darm te weinig enzymen aanwezig zijn. Een tekort hiervan kan door de alvleesklier komen, deze is verantwoordelijk voor het aanmaken van spijsverteringssappen. Het kan ook voorkomen, zoals we al eerder schreven, dat er een bepaalde voedingsstof niet goed kan worden afgebroken. Dit kan een lactose intolerantie of fructanen intolerantie zijn. Verder kan een malabsorptie ontstaan door aantasting van het slijmvlies van de dunne darm. Het kan hier gaan om een ontsteking die door verschillende zaken veroorzaakt kan worden. Zoals gezegd kan een huisarts / dietist hier onderzoek naar doen en meer informatie over geven.


Producten van DISOLUT

DISOLUT heeft zich gespecialiseerd in lactose-intolerantie en voedingssupplementen. Maar mogelijk ook bij malabsorptie en het volgen van een FODMAP-dieet zijn er producten ontwikkeld die in dit dieet passen. Voedingssupplementen zijn zoals de term beschrijft supplementen. Een aanvulling op voeding en zeker geen vervanger. DISOLUT biedt een ruim aanbod aan voedingssupplementen en producten die de natuurlijke gezondheid van het lichaam ondersteunen. Mocht uw arts of diëtist u aanraden om bepaalde medicatie te nemen of op een andere manier te eten, dan kunt u met behulp van de supplementen van DISOLUT wellicht bijdragen aan een betere vertering van voeding indien u het toch binnenkrijgt. Met de supplementen van DISOLUT kunt u eventuele van klachten beter onder controle houden. DISOLUT is gespecialiseerd in het aanbieden van producten rondom intoleranties. Zo kunt u gebruik maken van Disolact Lactase, Fibractase (bevat Alpha Galactosidase) en Quatrase. Bekijk de productpagina’s voor alle ingrediënten en specificaties van deze producten. Overleg altijd met uw arts of diëtist voordat u deze producten aanschaft en gebruikt voor uw klachten.

Bekijk producten Neem contact op

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen