Recept Lactosevrije Dalgona ijskoffie met Disolact lactase drops | Disolut

Lactosevrije Dalgona ijskoffie


Dalgona ijskoffie!

Het kan zijn dat jullie de Dalgona ijskoffie al voorbij hebben zien komen op social media. Het wordt door veel foodbloggers gemaakt en is erg lekker! Helaas is het niet lactose vrij, maar met gebruik van onze Disolact lactase druppels kan het wel lactose vrij gemaakt worden! Lees hier het recept om Lactose vrije ijskoffie te maken:

Bereidingstijd: ongeveer 5 minuten (plus 24 uur wachttijd voor het lactose vrij maken van de melk)

Ingrediënten voor 1 ijskoffie:

 • 2 eetlepels oploskoffie
 • 2 eetlepels suiker
 • 2 eetlepels warm water
 • ijsklontjes
 • 150 ml melk
 • Disolact lactase drops
 • Mixer/garde

Voorbereiding: Om de Dalgona ijskoffie lactosevrij te kunnen maken, maken we eerst de melk lactose vrij met onze Disolact lactase druppels. Wil je gelijk een pak melk lactose vrij maken: druppel 5-8 druppels Disolact lactase drops in een pak melk van 1 liter. Even schudden, zodat de lactase druppels goed worden vermengd en 24 uur in de koelkast laten staan. Wil je alleen de 150 ml melk lactose vrij maken, voeg dan 1 druppels Disolact lactase drops toe aan 150 ml melk, even doorroeren en 24 uur in de koelkast laten staan.

Bereiding Dalgona ijskoffie: Nu de melk na 24 uur lactose vrij is, kan er gestart worden met het maken van de Dalgona ijskoffie! Het is heel simpel om te maken:

 1. Doe de suiker, de oploskoffie en het water in een kom. Klop dit met een mixer/garde totdat het stijf is (dit kan een paar minuten duren). Kan je een lepel met het koffie mengsel op de kop houden, zonder dat het er direct af valt, dan is het mengsel stijf genoeg.
 2. Schenk de lactose vrije melk in een glas en doe hier 2 ijsklontjes bij in.
 3. Schep het koffiemengsel boven op de melk.
 4. Voordat je het gaat drinken roer je het koffiemengsel nog goed door de melk.

Serveer de lactose vrije Dalgona ijskoffie nu direct. Bon appetit, geniet ervan!

Bestel onze Disolact lactase drops HIER, of bestel HIER eerst een proefmonster lactase drops van 2ml. Zijn er nog vragen over onze producten? Mail ons gerust (info@disolut.com), bel naar 051 67 945 24, of stel de vraag via de chat op onze website, wij helpen graag!

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen