Recept Lactose vrije Slagroomtruffels met Disolact lactase drops | Disolut

Lactose vrije Slagroomtruffels


Een recept van Marian Heida

Ingrediënten:

– 500 gr pure chocolade in stukjes/blokjes
– 125 gr plantaardige boter
– 250 ml “gedruppelde” slagroom
– 100 gr poedersuiker
– Cacao
– Vanillestokje
– Snufje zout
– Disolact lactase drops

 

De dag van tevoren 5 druppels Disolact lactase toevoegen aan 250ml slagroom. Goed mengen met een lepel, 24 uur/ een lange nacht laten staan in de koelkast.

De slagroomtruffels maken:

Let op: alle ingrediënten dienen op kamer temperatuur te zijn!

Doe de room in een steelpannetje en warm deze op. Rol het vanillestokje en beetje heen en weer, dan komen de smaak wat beter los. Knip/snij het stokje over de lengte in twee en haal met een mes het merg (=zaadjes) eruit en doe dit in de slagroom, zo ook de halve stokjes in de room.

Geheel tot aan de kook brengen en dan op een klein pitje lekker in laten trekken. Af en toe roeren om te voorkomen dat je velletjes krijgt. Laat het gerust een kwartier intrekken, daarna haal je de stokjes eruit.

Nu de poedersuiker oplossen in de room. Het geheel af laten koelen tot kamertemperatuur. Even controleren of je niet vergeten bent de stokjes eruit te halen.

Pak een groot bord en bekleed deze met bakpapier. Maak alvast ruimte in de koelkast.

Nu ga je de boter mixen en meng hierbij de suikerroom. Maak truffelvormen m.b.v. spuitzak/lepeltje/je handen en leg deze op het bord. Een handigheidje voor later, steek direct in elke truffel een cocktailprikker. Zet je truffels nu ongeveer 2 uur in de vriezer.

Zet na 2 uur naast elkaar klaar: bakje cacao, je truffels en de chocolade die we nu gaan klaar maken. Smelt 375 gram van je chocolade (au bain marie). Doe het vuur uit als de chocolade gesmolten is, maar laat het bakje wel in het warme water staan. Doe de resterende chocolade erbij en roer tot alles gesmolten is. Een ideale temperatuur voor de chocolade is 32 graden. Pak een truffel bij het prikkertje, trek hem door de chocolade en dan door de cacao.

Grote kans dat het een bende wordt in de keuken, maar wie lekkers wil, die heeft genoeg suiker in z’n lichaam om de keuken weer schoon te maken. 😉

Lactose vrije slagroomtruffels, lactose vrij recept, lactase, lactose, lactose intolerantie

2 reacties op “Lactose vrije Slagroomtruffels

 1. M.C. van Winsen schreef:

  Even een vraag, in het recept van Lactosevrije truffels wordt genoemd;
  – 125 gr plantaardige boter 250 ml “gedruppelde” slagroom
  Hoe moet ik dat zien, “gedruppelde slagroom”?

  Kunt u mij dit laten weten?
  Vriendelijke groet

  1. DISOLUT schreef:

   Met ‘gedruppelde slagroom’ wordt bedoeld dat de slagroom van te voren lactose vrij gemaakt moet worden door 5 druppels van de Disolact lactase drops toe te voegen.
   Dit moet doorgeroerd worden en 24 uur in de koelkast gezet, zodat de druppels het lactose vrij kunnen maken. Vervolgens kan de ‘gedruppelde slagroom’ gebruikt worden voor het maken van de truffels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen