Recept Lactose vrije slagroom soezen met DISOLACT lactase | Disolut

Lactose vrije slagroom soezen met DISOLACT lactase


Slagroom soesjes eten waar je geen buikpijn van krijgt, het kan gelukkig!

Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 ml slagroom
  • Disolact lactase drops
  • Suiker, bepaal zelf hoe zoet je de slagroom wilt maken.
  • Slagroom versteviger (klop-fix, van dr. Oetker)

Voor de soezen:

  • 85 gram lactose vrije margarine
  • 100 gram tarwebloem
  • 3 grote eieren
  • 2 dl water
  • mespuntje zout

Voeg (24 uur voor je gaat bakken) 5 druppels Disolact lactase druppels toe aan de slagroom. Even omschudden en in de koelkast bewaren. Laat dit 24 uur staan zodat de lactose afgebroken kan worden.

Warm de oven voor op 180 graden.

Breng in een pan het water met de boter en het zout aan de kook. Voeg het meel in 1 keer toe en roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Neem de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen.

Klop de eieren op en voeg langzaam de eieren toe aan het deeg. Klop het deeg vervolgens flink door elkaar tot het een glanzend en goed samenhangend deeg is. Je houten lepel moet er rechtop in blijven staan. Lukt dat nog niet klop dan nog even door.

Bekleed je bakplaat met bakpapier en leg met behulp van twee lepels klodders deeg op je bakpapier, met een tussenruimte van ongeveer 4 cm. Plaats een klein ovenvast bakje met twee lepels water onderin je oven. Dit bevordert het rijzen van je soezen. Plaats je bakblik in het midden van je oven en laat de soezen in ongeveer 25-30 minuten gaar bakken. Open de oven niet tot aan het eind van de baktijd, want dan zakken de soezen in. Haal de soezen uit de oven, knip ze onderin een beetje in. Leg ze op het bakrooster van je oven en plaats ze 5 minuten terug in de oven, die uit staat, om te drogen. Laat het deurtje nu op een kier open.

Klop ondertussen de slagroom met klop-fix en wat suiker, naar smaak, op. De slagroom is al wat zoeter dan normaal omdat de lactose door de Disolact lactase druppels omgezet is in suiker. Vul de soezen vlak voor je ze serveert met slagroom, dan blijven ze heerlijk knapperig.

Soezen die je wilt bewaren blijven, zonder vulling, 2 maanden goed in de vriezer. Verhit ze als ze uit de vriezer komen 5 minuten in een oven van 180 graden.

Als variatie kun je ook bananen soezen maken. Vul de soezen hiervoor met slagroom en plakjes banaan en maak met poedersuiker en wat druppels water een glazuur voor de bovenkant van de soezen.

Of maak moorkoppen door de bovenkant te bekleden met chocoglazuur van Dr. Oetker, dit is lactose vrij.

Eet smakelijk!

Lactose vrije slagroom soezen, lactose vrij recept, lactose intolerantie, lactase, lactose

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen