Lactose Intolerantie | Symptomen, oorzaak en oplossing

Lactose Intolerantie


Symptomen van lactose intolerantie

Disolact lactase is een voedingssupplement oftewel een gezondheidsproduct. Vandaar dat wij ons hebben te houden aan de regelgeving van de nVWA. Volgens deze regelgeving mogen wij geen ziekteklachten noemen. Het is ons dan ook verboden om de symptomen van lactose intolerantie voor u op te noemen.

Graag verwijzen we u dan ook voor een overzicht van de meest voorkomende symptomen van lactose intolerantie naar onderstaande externe en onafhankelijke websites, na een bezoek aan hen zien wij u graag terug:

Bekijk producten Neem contact op


Passen de genoemde symptomen bij u?

Disolact lactase verbetert de vertering van lactose bij personen die lactose moeilijk verteren. Disolact lactase gebruikt u dan ook iedere keer als u een product gebruikt als melk of die melkbestanddelen bevat. Bij elk product waarvan bekend is dat er lactose in zit (toetje, ijsje, gebak, cappuccino) neemt u een Disolact lactase capsule. Hierdoor vult u tijdelijk het tekort aan lactase aan en wordt de lactose verteerd.

Wilt u het eens proberen? Bestel hier een proefmonster .

(Wij waarschuwen u wel: er gaat weer een wereld voor u open als u merkt dat u met Disolact lactase weer alles kunt eten. De eigenaar en ontwikkelaar van Disolact lactase kwam kilo’s aan toen hij weer ijs en gebak durfde te eten).


Mate van lactose intolerantie

De mate waarin mensen lactose kunnen verdragen verschilt per persoon. De snelste manier om hier achter te komen is. proberen! Een glas melk (200 ml) bevat ongeveer 10 gram lactose. Indien u weet hoeveel lactose u kunt verdragen kunt u hiermee “spelen” mocht u uw Disolact capsules vergeten zijn. Dan weet u of u wel of niet een cappuccino kunt drinken of nu toch maar beter koffie zonder melk moet drinken.

Bekijk producten Neem contact op


Kinderen en lactose intolerantie

Ook kinderen kunnen flink last hebben van lactose-intolerantie, in drinken, snoepgoed en koekjes voor kinderen zit veel melk. Zodra kinderen doorhebben dat al dit lekkers wel voor hen is weggelegd MET een Disolact lactase capsule zullen zij dit zeker niet vergeten. Ervaring leert dat kinderen zelf goed opletten dat ze de Disolact lactase innemen.


Lactose gehalte in diverse voedingsmiddelen:

Voedingsmiddel Hoeveelheid lactose per 100 gram Portiegrootte Hoeveelheid lactose per portie
Roomboter 1 gram 10 gram 0,1 gram
Melk (koe) 4,5 – 5 gram 200 ml 9 – 10 gram
Karnemelk 3,6 – 4 gram 200 ml 7,2 – 8 gram
Geitenmelk 4,1 – 4,5 gram 200 ml 8,2 – 9 gram
Yoghurt 3,7 – 5 gram 150 gram 7,4 – 10 gram
Kwark 2,7 – 5 gram 100 gram 5,4 – 10 gram
Verse slagroom 3 gram 10 gram 0,3 gram
Cottage Cheese 3 gram 20 gram 0,6 gram
Mozzarella 1,5 gram 20 gram 0,3 gram
Camembert 0 – 0,1 gram 10 gram 0 – 0,01 gram
Feta 0 – 0,7 gram 20 gram 0 – 0,14 gram
Harde kazen 0 gram 20 gram 0 gram
Smeerkaas 1 – 6,5 gram 15 gram 0,15 – 0,98 gram

Bekijk producten Neem contact op

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen