Lactose Intolerantie | Symptomen, oorzaak & oplossing | Disolut

Lactose Intolerantie

Disolact helpt lactose te verteren bij mensen met een lactose intolerantie. Welke Disolact variant kunt u het beste gebruiken?

Inmiddels zijn er meerdere Disolact varianten. Welke het best bij u past proberen we hier uit te leggen.

De Disolact drops zijn geschikt om vooraf zoete melkproducten als (chocolade-)melk, slagroom en koffiemelk lactose vrij te maken. Hierdoor kunt u zelf lactose vrije magere of juist volle melk maken welke niet in de winkel verkrijgbaar zijn.

De Disolact lactase capsules zijn in twee varianten verkrijgbaar: capsules met 3000FCC en 10.000 FCC lactase per capsule. Meestal is 3000FCC voldoende, maar voor mensen die erg intolerant zijn of bv. Bariatrische chirurgie hebben ondergaan, raden wij de 10.000 FCC aan. Ook bij grote porties zoals een grote milkshake, neem dan de 10.000 FCC capsules.
De Disolact lactase tabletjes bevatten 2500FCC lactase per tabletje en zijn handig te doseren middels de dispenser.

De tabletjes zijn net zo groot als de bekende Natrena zoetjes, daarom zijn ze ook makkelijk in te nemen voor kinderen. Niet zeker of 1 tabletje voldoende is? Klik en u heeft er twee: 5000FCC lactase.


Symptomen van lactose intolerantie

Disolact lactase is een voedingssupplement oftewel een gezondheidsproduct. Vandaar dat wij ons hebben te houden aan de regelgeving van de nVWA. Volgens deze regelgeving mogen wij geen ziekteklachten noemen. Het is ons dan ook verboden om de symptomen van lactose intolerantie voor u op te noemen.

Graag verwijzen we u dan ook voor een overzicht van de meest voorkomende symptomen van lactose intolerantie naar onderstaande externe en onafhankelijke websites, na een bezoek aan hen zien wij u graag terug:

Bekijk producten   Neem contact op


Passen de genoemde symptomen bij u?

Disolact lactase verbetert de vertering van lactose bij personen die lactose moeilijk verteren. Disolact lactase gebruikt u dan ook iedere keer als u een product gebruikt als melk of die melkbestanddelen bevat. Bij elk product waarvan bekend is dat er lactose in zit (toetje, ijsje, gebak, cappuccino) neemt u een Disolact lactase capsule. Hierdoor vult u tijdelijk het tekort aan lactase aan en wordt de lactose verteerd.

Wilt u het eens proberen? Bestel hier een proefmonster.

(Wij waarschuwen u wel: er gaat weer een wereld voor u open als u merkt dat u met Disolact lactase weer alles kunt eten. De eigenaar en ontwikkelaar van Disolact lactase kwam kilo’s aan toen hij weer ijs en gebak durfde te eten).

Een intolerantie voor lactose komt bij heel veel mensen voor. In Nederland heeft ongeveer 10% van de bevolking deze intolerantie. Een lactose intolerantie moet niet verward worden met een allergie voor bijvoorbeeld koemelk. Dit zijn twee aparte zaken. Een huisarts kan hier meer informatie over geven.

Interessant is het feit dat in Europa mensen al jarenlang veel zuivel gebruiken en daardoor veel minder last hebben van een intolerantie. Kijken we naar bijvoorbeeld mensen uit Azië of Afrikaanse landen, daar is meer dan 90% van de bevolking gevoelig voor lactose. Dit is waarschijnlijk goed te verklaren door het feit dat hier veel minder zuivel in het eetpatroon zit.

Bij de meeste mensen is zuivel goed te verdragen en voornamelijk in de eerste drie jaar van iemands leven, dit omdat mensen immers van nature met moedermelk worden grootgebracht. Na drie jaar zal het enzym lactase minder worden aangemaakt en is zuivel minder goed te verdragen. Maar zoals we al hebben aangegeven kan het gebeuren dat het enzym nauwelijks of helemaal niet meer wordt aangemaakt. Is dit het geval, dan ontstaat er een lactose intolerantie.

Hier kunnen onze lactase tabletten uitkomst bieden. Met een proefmonster wat u op deze pagina aan kunt vragen is het goed om uit te zoeken of deze capsules u positief kunnen ondersteunen bij het eten van zuivelproducten. Is dit het geval, dan wordt het weer mogelijk om een ijsje, koekje of gebakje te eten.


Omgaan met lactose intolerantie

Het mag voor zich spreken dat klachten kunnen worden voorkomen door geen lactose meer binnen te krijgen. Klachten ontstaan door het nuttigen van producten waar lactose in zit, gebruikt u deze niet, dan zullen er ook geen klachten ontstaan.

In de praktijk zal dit echter niet zo eenvoudig zijn. Er zijn tal van producten die lactose bevatten. De voornaamste zijn zuivelproducten, denk dan aan melk, verschillende kazen, yoghurtdrinks, slagroom en verschillende soorten vla. Alle producten waar dit in verwerkt zit, bevatten logischerwijs ook lactose. Wat we al eerder hebben genoemd, ijs en gebak. Wanneer u Disolact lactase gaat gebruiken, wordt het mogelijk om deze producten wel weer te eten.

De capsules kunnen de vervelende klachten voorkomen en maken het weer prettig om lactose bevattende voedingsmiddelen te nuttigen.

Mate van lactose intolerantie

De mate waarin mensen lactose kunnen verdragen verschilt per persoon. De snelste manier om hier achter te komen is. proberen! Een glas melk (200 ml) bevat ongeveer 10 gram lactose. Indien u weet hoeveel lactose u kunt verdragen kunt u hiermee “spelen” mocht u uw Disolact capsules vergeten zijn. Dan weet u of u wel of niet een cappuccino kunt drinken of nu toch maar beter koffie zonder melk moet drinken.

Bekijk producten Neem contact op


Wat is lactose precies?

Lactose wordt ook wel melksuiker genoemd. Die benaming maakt het gelijk een stuk herkenbaarder. Melksuiker zit in melk van alle zoogdieren en daardoor dus in alle zuivel producten of producten waar zuivel in verwerkt zit. Koemelk bevat vier tot vijf procent lactose. Wat veel mensen niet weten is dat lactose ook in enkele tropische planten voorkomt. Lactose komt echter niet voor in plataardige producten of voedingsmiddelen.

Wanneer lactose in het lichaam komt, kan het enzym lactase dit afbreken. Zoals we al eerder schreven kan het zijn dat het lichaam dit enzym te weinig aanmaakt waardoor lactose niet goed afgebroken kan worden. Komt er toch lactose in het lichaam dan kan dit vervelende klachten opleveren.

Met Disolact lactase is het mogelijk om het tekort aan enzymen in het lichaam tijdelijk aan te vullen en wordt het mogelijk om toch producten met lactose te nuttigen.

Kinderen en lactose intolerantie

Ook kinderen kunnen flink last hebben van lactose-intolerantie, in drinken, snoepgoed en koekjes voor kinderen zit veel melk. Zodra kinderen doorhebben dat al dit lekkers wel voor hen is weggelegd MET een Disolact lactase capsule zullen zij dit zeker niet vergeten.

Ervaring leert dat kinderen zelf goed opletten dat ze de Disolact lactase innemen.


Lactose gehalte in diverse voedingsmiddelen:

Voedingsmiddel Hoeveelheid lactose per 100 gram Portiegrootte Hoeveelheid lactose per portie
Roomboter 1 gram 10 gram 0,1 gram
Melk (koe) 4,5 – 5 gram 200 ml 9 – 10 gram
Karnemelk 3,6 – 4 gram 200 ml 7,2 – 8 gram
Geitenmelk 4,1 – 4,5 gram 200 ml 8,2 – 9 gram
Yoghurt 3,7 – 5 gram 150 gram 7,4 – 10 gram
Kwark 2,7 – 5 gram 100 gram 5,4 – 10 gram
Verse slagroom 3 gram 10 gram 0,3 gram
Cottage Cheese 3 gram 20 gram 0,6 gram
Mozzarella 1,5 gram 20 gram 0,3 gram
Camembert 0 – 0,1 gram 10 gram 0 – 0,01 gram
Feta 0 – 0,7 gram 20 gram 0 – 0,14 gram
Harde kazen 0 gram 20 gram 0 gram
Smeerkaas 1 – 6,5 gram 15 gram 0,15 – 0,98 gram

Bekijk producten Neem contact op


Gratis verzending en veilig betalen

Heeft u na het lezen van de informatie over lactose intolerantie of mede op het advies van een arts het besluit genomen om producten van DISOLUT aan te schaffen, dan kan dit eenvoudig via onze webshop. Voor alle bestellingen binnen Nederland hanteren wij geen verzendkosten.

Voor andere landen vragen wij een bijdrage van €3,- voor de verzendkosten en bij een besteding van minimaal €25,- is de verzending gratis. Bestelt u vanuit Nederland een van onze producten op een werkdag voor 22:00, dan wordt de bestelling nog diezelfde dag verzonden.

Voor andere landen geldt op werkdagen voor 18:00 besteld is dezelfde dag verzonden. Betalen kan eenvoudig en veilig met iDEAL, Creditcard of PayPal.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact met ons op via telefoon, mail of online chat.

Veel gestelde vragen

DISOLUT is onze bedrijfsnaam, het is een acronym voor DIetary SOLUTions (dieet oplossingen), DISOLACT is de merknaam van ons lactase producten.

Nee, helaas niet. Zorgverzekeraars mogen al enige jaren geen voedingssupplementen meer vergoeden. Mogelijk zit het wel meeverzekerd in uw aanvullend pakket, u kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Wanneer u de bestelling voor 21:00 uur op onze site besteld en betaalt, wordt de bestelling dezelfde werkdag nog ingepakt en opgestuurd. U kunt de bestelling dan vaak de volgende werkdag thuis verwachten. Op zondag en maandag bezorgt PostNL geen post, dit zijn dus ook geen werkdagen. Het kan zijn dat het een enkele keer 2 of 3 werkdagen duurt voordat u de bestelling thuis heeft, door vertragingen bij de verzendservice als PostNL bijvoorbeeld.

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen