Lactase Drops van Disolact - Maak 56 liter melk lactose arm! | Disolut

Disolact Lactase druppels

Met DISOLACT® lactase druppels maak je zelf je lactose vrije melk! Met DISOLACT® lactase drops kunt u 56 liter gewone melk lactose arm maken. Maar ook chocolade melk, vla, slagroom en gecondenseerde melk.

DISOLACT® lactase druppels zijn verpakt in druppelflesjes van 14 ml en 100 ml en verkrijgbaar op onze website, bij de apotheek en gezondheidswinkels.


Hoe dient u DISOLACT® lactase drops te gebruiken?

DISOLACT® lactase drops (standaard 5 druppels per liter melk) voegt u toe aan het melkproduct. Schud deze even zodat de lactase druppels goed verspreid worden in de melk. Hierna plaatst u het geheel in de koelkast en na 24 uur is de lactose voor minimaal 80% verteerd. Wilt u nog minder lactose in uw melk?

Gebruik meer druppels en/of laat de melk langer staan voor gebruik. Met DISOLACT® lactase drops behandelde melk kunt u net zoals anders gebruiken om direct te drinken of voor gebruik in de keuken. Om bijvoorbeeld vloeibare slagroom lactose vrij te maken voegt u 5 druppels DISOLACT® lactase drops toe aan 250ml ongeklopte vloeibare slagroom. Goed doorroeren en afgedekt 24 uur in de koelkast laten staan.

Hierna is de slagroom lactose vrij en kan het opgeklopt worden, verwerkt worden in taart of in andere gerechten. In het onderstaande overzicht vindt u meer zuivelproducten waaraan de de druppels toegevoegd kunnen worden met de bijbehorende gewenste hoeveelheid druppels.

  • Lactase drops 14ml

    DISOLACT lactase drops 14 ml.

    13.63
    In winkelmand

Bespaar op uw dagelijkse boodschappen met DISOLACT® lactase druppels.

Een vergelijking voor lactose vrije melk en lactose vrije slagroom:

 

€ per liter

DISOLACT®drops (adviesprijs)

Totaal (56 liter)

 De Zaanse Hoeve Verse Halfvolle melk

€0,81

€13,63

€58,99

 Alpro Soja drink original

€1,49

€83,44

 Prijsverschil

24,45

 

€ per 250 ml

DISOLACT®drops (adviesprijs)

Totaal (17,5 liter)

 De Zaanse Hoeve   slagroom 250ml

€0,87

€13,63

€74,53

 MinusL lactose vrije   slagroom 200 ml

€2,34

€163,80

 Prijsverschil

89,27

(via AH.nl 04-04-2019)


DISOLACT® lactase drops bevatten het enzym lactase. DISOLACT® lactase drops worden geoogst van de Klyveromyces lactis gist. Hierdoor zijn de DISOLACT® lactase drops niet bruikbaar in een zure omgeving zoals de maag en zure melkproducten als yoghurt, kwark en karnemelk.

Voor direct gebruik raden wij de DISOLACT® lactase capsules aan.

Bekijk producten Neem contact op

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen