Lactase capsules

Lactase capsules helpen bij lactose-intolerantie (koemelk intolerantie).

Afhankelijk van de mate van lactose intolerantie en de hoeveelheid te gebruiken melkproduct neemt u circa 1-3 Disolact lactase capsules in, gelijktijdig met het melkproduct.

Disolact capsules kunnen geopend worden, zijn smakeloos en kunnen doorgeslikt of opgekauwd worden naar gelang uw voorkeur.

Moeite met het doorslikken van capsules? U kunt de capsules openmaken door aan de uiteinden te draaien. De inhoud van de DISOLACT lactase capsule kan dan over de voeding uitgestrooid worden.

Disolact capsules zijn gevuld met het enzym opti-lactase P (standaard capsules: 3000 FCC, Extra Forte capsules 10.000 FCC), dit is een zeer actief en stabiel lactase enzym. Naast het enzym opti-lactase P is de vulstof Calcium gebruikt. De capsules zelf zijn gemaakt van HPMC (“vegetarische gelatine”)

Disolact lactase zorgt ervoor dat het gebrek aan lichaamseigen lactase tijdelijk wordt aangevuld waardoor het verteringsproces van het ingenomen melkproduct (de lactose) wordt ondersteund.

  • Disolact capsules worden verpakt in een handzaam en prettig mee te nemen blikje.
  • Disolact capsules zijn soja en gluten vrij
  • Wij raden aan de Disolact lactase capsules droog en bij kamertemperatuur te bewaren.
lactose intolerantie

Disolact capsules, verbeteren de vertering van lactose.

Disolact lactase en zwangerschap

Er zijn geen gegevens bekend over het gebruik van Disolact of andere lactase-preparaten tijdens zwangerschap. Raadpleeg uw arts indien u tijdens uw zwangerschap Disolact wilt gebruiken, deze heeft de medische kennis om u een gepast advies te geven.

Disolact capsules zijn geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. Indien zij nog niet goed capsules kunnen doorslikken raden wij aan de capsules open te draaien en de inhoud van de capsules over de voeding uit te strooien.

Galactosemie

Indien u lijdt aan galactosemie (een zeldzame aandoening) gebruikt u dan in geen geval Disolact. Door het omzetten van lactose in glucose en galactose zullen uw klachten toenemen. Raadpleeg uw arts of diëtist voor een passend advies.

Diabeet?

Let op! Door het gebruik van Disolact zal de lactose zich nu (normaal) omzetten in onder andere glucose. Zoals u weet heeft dit laatste direct invloed op uw bloedsuiker-spiegel. Overleg daarom voordat u Disolact gaat gebruiken met uw diabetes verpleegkundige of behandelend arts.