Koolhydraten Intolerantie? Probeer dan nu onze producten | DISOLUT

Koolhydraten Intolerantie

Koolhydraten is het “normale” Nederlandse woord voor sachariden. Er zijn diverse koolhydraten die voor darmklachten kunnen zorgen, omdat ze slecht verteerbaar zijn. De bekendste koolhydraten zijn lactose (melksuiker), fructose (vruchtensuiker) en saccharose/sucrose (tafelsuiker). Daarnaast zijn fructanen, galactanen en polyolen ook koolhydraten die voor darmklachten kunnen zorgen.

Koolhydraten worden normaal gesproken in de darm door enzymen in stukjes geknipt en van daaruit in het lichaam opgenomen te worden. Als het grote complexe ketens zijn, of als er sprake is van een enzymtekort dan gaat dit proces (te) moeilijk en wordt het niet goed opgenomen in het lichaam.


Heeft u een koolhydraten intolerantie?

De producten van DISOLUT kunnen ondersteuning bieden.

Bij een koolhydraten intolerantie reageert het lichaam erg heftig op het binnen krijgen van koolhydraten. Een intolerantie voor koolhydraten kan erg vervelend zijn. Vooral omdat koolhydraten in veel verschillende voedingsmiddelen voorkomen. De producten van DISOLUT kunnen ondersteuning bieden.

Bekijk producten Neem contact op


Voorkomende problemen bij koolhydraten intolerantie

Bij een koolhydraten intolerantie is er in het lichaam een gebrek aan een of meer intestinale enzymen. Bij DISOLUT houden wij ons aan de regelgeving van de NVWA, dit omdat wij voedingssupplementen oftewel gezondheidsproducten aanbieden. De regelgeving maakt het voor ons niet mogelijk om symptomen van een koolhydraten intolerantie te noemen.

We verwijzen u graag naar externe en onafhankelijke websites om meer te weten te komen over de symptomen van een koolhydraten intolerantie. Kijk op med-info.nl of consumed.nl voor meer informatie over de symptomen, uiteraard zien we na een bezoek graag weer terug.

Om er zeker van te zijn dat er sprake is van een koolhydraten intolerantie is het altijd verstandig om de huisarts of de diëtist te raadplegen. Deze kan mogelijk een diagnose stellen.


Omgaan met een koolhydraten intolerantie

Het beste is het om zo min mogelijk koolhydraten binnen te krijgen. De klachten ontstaan immers na het nuttigen van koolhydraten. Als dit doet, dan zult u minder of geen klachten meer ervaren. Producten waar koolhydraten in zitten zijn talrijk. Vandaar dat het lastig is om deze producten te vermijden.

Op verpakkingen van voedingsmiddelen is altijd een overzicht te vinden van de ingrediënten en hier is ook op te zien hoeveel koolhydraten iets bevat. Zetmeel kunnen we ook onder de noemer koolhydraten scharen. Bij een intolerantie kan het zijn dat het lichaam hier ook sterk op reageert.

Uiteraard begrijpen we dat het wel prettig is om af en toe koolhydraten te kunnen nuttigen zonder de vervelende klachten. De producten van DISOLUT kunnen hier in ondersteunen en kunnen mogelijk een positieve werking hebben. Een product waar u mogelijk iets aan heeft is Quatrase. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact met ons op.

Bekijk producten Neem contact op

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen