Kijimea | Ontdek Onze Producten | DISOLUT.com

Kijimea


Kijimea en probiotica

Onze darmen spelen een grote rol bij onze gezondheid. Bij darmklachten kunnen er tal van vervelende symptomen ontstaan. Een mogelijke eerste reactie is het gebruiken van probiotica. Zo zijn er de producten van Yakult die gewoon in de supermarkt gekocht kunnen worden. Een ander bekend product is Kijimea, een probioticum met een specifieke bacteriestam. De bacteriestam die in Kijimea zit is de B stam of bifidum MIMBb75.

Bekijk producten Neem contact op


Wat is probiotica?

We geven graag eerst wat meer uitleg over probiotica. Wat is het precies en wat zouden mogelijk effecten kunnen zijn voor de gezondheid? Probiotica zijn eigenlijk levende bacteriën die een positief en gunstig effect op de gezondheid kunnen hebben. Om dit gunstige effect te bereiken is er een bepaalde hoeveelheid van de probiotica nodig. Wanneer er klachten worden ervaren die te maken hebben met prikkelbaar darm syndroom zijn er wel eens mensen die Kijimea gaan proberen om van de klachten af te komen. Bij DISOLUT willen we wel graag benadrukken dat het verstandig is om met een arts of diëtist te overleggen voordat u begint met het nemen van producten als Kijimea of andere probiotica. Het is verstandig om te overleggen met een specialist omdat sommige darmklachten door het gebruik van probiotica kunnen verergeren.

Probiotica kunt u ook zoals eerder beschreven terugvinden in de supermarkt en biologische winkels. Ze zijn hier verkrijgbaar in de vorm van gefermenteerde drankjes, yoghurtdrank of als voedingssupplement (capsules of sachetjes). Er zijn veel verschillende soorten probiotische bacteriën en deze dienen in een grote hoeveelheid aanwezig te zijn wil het effect hebben.

De probiotica Kijimea

Een van probiotica supplementen is Kijimea. Kijimea bevat de bifidobacteriestam B. bifidum MIMBb75. Dat wil zoveel zeggen als dat dit de bepaalde bacterie is die verwerkt zit in het product. Zoals al eerder aangegeven zijn er zeer veel verschillende probiotica op de markt, overleg altijd met uw arts of diëtist welke ‘bacterie’ bij uw klachten zou kunnen passen. U wilt uw klachten niet verergeren door de verkeerde bacteriën in te nemen.

Prikkelbare darm komt vaak door een intolerantie voor bepaalde voedingsproducten. Probiotica worden vaak gemaakt met deze producten. Denk hierbij aan een yoghurt drink (lactose) of het toevoegen van suiker. Lactose en suiker behoren tot de FODMAP-groep die PDS kunnen veroorzaken.


Probiotica werking van Kijimea

Probiotica als Kijimea werken doordat zij levende bacteriën bevatten en het lichaam ingaan. Het lichaam zal alles wat binnenkomt gaan verteren. Om dus effect te hebben moet het aantal bacteriën in het product ontzettend hoog zijn. Wanneer dit niet zo is, zullen de bacteriën de reis door de maag niet overleven en in de darmen aankomen. Er zijn veel verschillende probiotica verkrijgbaar. Kijimea is er een van en zo hebben we ook al informatie gegeven over Alflorex, maar er zijn nog veel meer verschillende probioticum verkrijgbaar. Twijfelt u of u de juiste probiotica heeft en u heeft een lactose intolerantie dan dient u dit altijd te overleggen met uw huisarts of diëtist. De kleinste afwijking hierin kan uw klachten verergeren. Vooral als u een prikkelbaar darm syndroom of ander darm syndroom heeft kan een arts bepalen of er reden is om een probioticum op te nemen in de behandeling of om uw voeding aan te passen of te ondersteunen met andere voedingssupplementen zoals wij die bij DISOLUT aanbieden.

Voedsel intolerantie producten in plaats van probiotica

DISOLUT biedt voedingssupplementen die gericht zijn op intoleranties voor bepaalde type voeding. De producten van DISOLUT kunnen u eventueel ondersteunen om bepaalde voedingstoffen beter te kunnen verwerken. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over de producten van DISOLUT of andere algemene vragen? Neem dan contact met ons op via mail, telefoon of de online chat.

Bekijk producten Neem contact op

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen