Histamine intolerantie - Symptomen, oorzaak en oplossing | Disolut.com

Histamine intolerantie


Ons lichaam kan op verschillende onderdelen uit de voeding reageren. Bij histamine intolerantie treedt er een lichamelijke reactie op histamine op. Hierbij is sprake van een niet immuunsysteem gerelateerde reactie van het lichaam op histamine. Ongeveer 1-2% van de bevolking heeft een histamine intolerantie.

Het lichaam maakt histamine aan, omdat dit nodig is voor verschillende processen. Daarnaast komt histamine ook voor in onze voeding. Normaal gesproken zorgt het enzym Diamine Oxidase (DAO) in de darmen voor de afbraak van histamine uit onze voeding. Wanneer de histamine wordt afgebroken in de darmen door DAO, stijgt de histamine spiegel in het lichaam niet.

Bij een histamine intolerantie is er te weinig van het DAO enzym aanwezig in de darmen, hierdoor kan niet alle histamine uit de voeding worden afgebroken. Als gevolg hiervan stijgt de histamine spiegel in het lichaam, wat klachten kan veroorzaken.

Bekijk producten   Neem contact op


Klachten bij histamine intolerantie

Als leverancier van voedingssupplementen moeten wij ons houden aan de Europese regelgeving en de Nederlandse wetgeving. Hierdoor mogen wij u helaas geen informatie geven over lichamelijke klachten, symptomen en andere medische informatie.

Graag verwijzen wij u dan ook naar één van de onderstaande sites:

Een Facebook site gemaakt door een groep histamine intolerante mensen:
Histamine intolerantie en allergie: LINK een lidmaatschap van deze groep kunnen wij u van harte aanbevelen.

Een site van het allergieplatform waar ook goede boeken over histamine intolerantie te bestellen zijn: LINK

En deze site kunnen wij u zeker aanraden: LINK Deze laatste site is gemaakt door de diëtisten van DietCetera en geeft veel informatie over symptomen van een histamine intolerantie en te volgen diëten. Ook zijn zij te benaderen voor verder advies.

Bekijk producten   Neem contact op


Begeleiding Diëtist

We kunnen u overigens niets anders adviseren dan om naar een diëtist te gaan als u het vermoeden van een histamine-intolerantie heeft. Zij kunnen u helpen met uw vermoedens en samen met u een diagnose stellen.

Het vaststellen van de diagnose histamine-intolerantie vereist specifieke kennis welke de diëtist in huis heeft. Ook kan de diëtist u helpen een gezond aangepast dieet te gaan volgen zoals een histamine dieet, histamine vrij dieet of histamine beperkt dieet.


Onze producten

Bij Disolut hebben we enkele producten in het assortiment die mogelijk een positieve werking kunnen hebben. Producten in ons assortiment zijn o.a. Starchway, Disolact Once-A-Day, DAOfood Plus, lactase extra forte, fibractase, quatrase en lutomerase. Op de eerdergenoemde productenpagina kunt u per product alle informatie vinden.

Om een goede keuze te kunnen maken is het goed om te weten wat de verschillen tussen onze producten zijn.

Het product DAOfood Plus bevat het enzym diamine oxidase.

Door DAOfood Plus in te nemen bij de voeding neemt u direct het enzym Diamine oxidase in. Het enzym Diamine oxidase breekt de histamine in uw voeding af. Het product Cozidase bevat koper, zink, vitamine C en vitamine B6. Dit zijn de bouwstenen voor het lichaam om het enzym Diamine oxidase aan te maken.

Diamine oxidase wordt door het lichaam aangemaakt in de darm, maar ook op andere plekken in het lichaam. Diamine oxidase in het lichaam zelf zorgt ervoor dat histamine die vrijkomt uit de mestcellen (bv. bij stress en lichaamsbeweging) sneller wordt opgeruimd.

Welk product is het beste?

Door het werkingsmechanisme van Cozidase moet u rekenen dat het circa een week duurt voordat u hier effect van merkt, Cozidase moet standaard tweemaal daags ingenomen worden.

DAOfood Plus dient u bij iedere histamine bevattende maaltijd in te nemen.
Ons advies is om met beide producten te starten en na een week te kijken of u de dosering DAOfood Plus kunt verlagen en eventueel alleen als “zo nodig” kunt toepassen bij maaltijden waarvan u weet dat ze zeer histamine rijk zijn.

Over Disolut

In onze shop is het mogelijk om te betalen via een overschrijving, met PayPal, Credit Card, iDEAL, Bancontact, Mistercash of Sofortbanking. Heeft u een bestelling gedaan, dan ontvangt u in de meeste gevallen de bestelling de volgende dag in huis. De bestelling moet dan op een werkdag voor 22:00 bij ons binnen zijn.

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen over histamine intolerantie of over het plaatsen van een bestelling, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk producten   Neem contact op

Veel gestelde vragen

DISOLUT is onze bedrijfsnaam, het is een acronym voor DIetary SOLUTions (dieet oplossingen), DISOLACT is de merknaam van ons lactase producten.

Nee, helaas niet. Zorgverzekeraars mogen al enige jaren geen voedingssupplementen meer vergoeden. Mogelijk zit het wel meeverzekerd in uw aanvullend pakket, u kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Wanneer u de bestelling voor 21:00 uur op onze site besteld en betaalt, wordt de bestelling dezelfde werkdag nog ingepakt en opgestuurd. U kunt de bestelling dan vaak de volgende werkdag thuis verwachten. Op zondag en maandag bezorgt PostNL geen post, dit zijn dus ook geen werkdagen. Het kan zijn dat het een enkele keer 2 of 3 werkdagen duurt voordat u de bestelling thuis heeft, door vertragingen bij de verzendservice als PostNL bijvoorbeeld.

Load More

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen