Histamine intolerantie - Symptomen, oorzaak en oplossing | Disolut.com

Histamine intolerantie


Ons lichaam kan op verschillende onderdelen uit de voeding reageren. Bij histamine intolerantie treedt er een lichamelijke reactie op histamine op. Hierbij is sprake van een niet immuunsysteem gerelateerde reactie van het lichaam op histamine. Ongeveer 1-2% van de bevolking heeft een histamine intolerantie.

Het lichaam maakt histamine aan, omdat dit nodig is voor verschillende processen. Daarnaast komt histamine ook voor in onze voeding. Normaal gesproken zorgt het enzym Diamine Oxidase (DAO) in de darmen voor de afbraak van histamine uit onze voeding. Wanneer de histamine wordt afgebroken in de darmen door DAO, stijgt de histamine spiegel in het lichaam niet.

Bij een histamine intolerantie is er te weinig van het DAO enzym aanwezig in de darmen, hierdoor kan niet alle histamine uit de voeding worden afgebroken. Als gevolg hiervan stijgt de histamine spiegel in het lichaam, wat klachten kan veroorzaken.

Bekijk producten   Neem contact op


Klachten bij histamine intolerantie

Als leverancier van voedingssupplementen moeten wij ons houden aan de Europese regelgeving en de Nederlandse wetgeving. Hierdoor mogen wij u helaas geen informatie geven over lichamelijke klachten, symptomen en andere medische informatie.

Graag verwijzen wij u dan ook naar één van de onderstaande sites:

Een Facebook site gemaakt door een groep histamine intolerante mensen:
Histamine intolerantie en allergie: LINK een lidmaatschap van deze groep kunnen wij u van harte aanbevelen.

Een site van het allergieplatform waar ook goede boeken over histamine intolerantie te bestellen zijn: LINK

En deze site kunnen wij u zeker aanraden: LINK Deze laatste site is gemaakt door de diëtisten van DietCetera en geeft veel informatie over symptomen van een histamine intolerantie en te volgen diëten. Ook zijn zij te benaderen voor verder advies.

Bekijk producten   Neem contact op


Begeleiding Diëtist

We kunnen u overigens niets anders adviseren dan om naar een diëtist te gaan als u het vermoeden van een histamine-intolerantie heeft. Zij kunnen u helpen met uw vermoedens en samen met u een diagnose stellen.

Het vaststellen van de diagnose histamine-intolerantie vereist specifieke kennis welke de diëtist in huis heeft. Ook kan de diëtist u helpen een gezond aangepast dieet te gaan volgen zoals een histamine dieet, histamine vrij dieet of histamine beperkt dieet.

 


Onze producten

Bij Disolut hebben we enkele producten in het assortiment die mogelijk een positieve werking kunnen hebben. Producten in ons assortiment zijn o.a. Starchway, Disolact Once-A-Day, DAOfood Plus, lactase extra forte, fibractase, quatrase en lutomerase. Op de eerdergenoemde productenpagina kunt u per product alle informatie vinden.

Om een goede keuze te kunnen maken is het goed om te weten wat de verschillen tussen onze producten zijn.

Het product DAOfood Plus bevat het enzym diamine oxidase.

Door DAOfood Plus in te nemen bij de voeding neemt u direct het enzym Diamine oxidase in. Het enzym Diamine oxidase breekt de histamine in uw voeding af. Het product Cozidase bevat koper, zink, vitamine C en vitamine B6. Dit zijn de bouwstenen voor het lichaam om het enzym Diamine oxidase aan te maken.

Diamine oxidase wordt door het lichaam aangemaakt in de darm, maar ook op andere plekken in het lichaam. Diamine oxidase in het lichaam zelf zorgt ervoor dat histamine die vrijkomt uit de mestcellen (bv. bij stress en lichaamsbeweging) sneller wordt opgeruimd.

Welk product is het beste?

Er zijn verschillende producten beschikbaar, namelijk de DAOfood Plus, de DAOfood mini tabletten en de Cozidase. In onderstaand overzicht vindt u de kenmerken van de producten en de voordelen. 

Over Disolut

In onze shop is het mogelijk om te betalen via een overschrijving, met PayPal, Credit Card, iDEAL, Bancontact, Mistercash of Sofortbanking. Heeft u een bestelling gedaan, dan ontvangt u in de meeste gevallen de bestelling de volgende dag in huis. De bestelling moet dan op een werkdag voor 22:00 bij ons binnen zijn.

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen over histamine intolerantie of over het plaatsen van een bestelling, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk producten   Neem contact op

De hoeveelheid van het werkzame Diamine Oxidase enzym is bij beide producten gelijk, namelijk 20.000 – 30.000 HDU per tablet/capsule. Wilt u alleen het Diamine Oxidase enzym gebruiken? Dan kunt u het beste kiezen voor de DAOfood mini tabletten. Deze zijn gemakkelijk te slikken (5mm doorsnede). Wilt u ook de voordelen van de aanvullende werkzame stoffen Vitamine C en Quercetine? Kies dan voor de DAOfood Plus capsules. Wil je meer speling met de hoeveelheid DAO per maaltijd? Dan is DAOfood Plus een beter optie. DAOfood Plus bevat per capsule 2 tabletjes met het DAO enzym. Hier kan dus ook 1 tabletje uitgehaald worden en later de rest van de capsule met de andere 3 tabletjes ingenomen worden. Zo kan je 6x per dag iets met histamine verteren. De maximale inname is van beide producten namelijk maximaal 3 capsules/tabletten per dag.

De DAOfood mini tabletten bevatten enkel het Diamine Oxidase enzym, verpakt in een klein tabletje (doorsnede 5mm). De DAOfood Plus bevat naast Diamine Oxidase ook vitamine C en Quercetine, verpakt in een capsule. Zowel de DAOfood mini tabletten als de DAOfood Plus capsules bevatten 20.000 – 30.000 HDU per tablet/capsule.

Ja, dat kan. U kunt de informatiefolder over de DAOfood producten lezen via deze link. Wanneer u hierna nog meer vragen heeft, kunt u gerust contact met ons opnemen.

DAOfood omvat de producten die het Diamine Oxidase enzym bevatten. De DAOfood mini tabletjes bevatten enkel het Diamine Oxidase enzym (DAO). De DAOfood Plus capsules bevatten naast het Diamine Oxidase enzym ook Vitamine C en Quercetine.

DISOLUT is sinds 2014 distributeur van DAOSIN. Helaas zijn wij nu geen distributeur meer. Wij kunnen ons voorstellen dat dit voor u erg vervelend is. Daarom zijn wij direct heel hard aan de slag gegaan om vanaf 1-1-2021 weer een product beschikbaar te hebben voor histamine intolerantie. Dit is ons gelukt, vanaf 1-1-2021 hebben wij een vergelijkbaar en zelfs nog beter product te koop: DAOfood Plus. DAOfood Plus bevat net als DAOSIN het enzym Diamine Oxidase (DAO). Wat het product DAOfood Plus nog beter maakt, is dat het maar liefst 20.000 – 30.000 HDU DAO-enzym bevat en ook nog Vitamine C en Quercetine. Vanaf 26-03-2021 hebben we nog een aanvulling op het DAOfood assortiment, namelijk de DAOfood mini tabletten die enkel het DAO-enzym bevatten, 20.000 – 30.000 HDU per tabletje.

DISOLUT was sinds 2014 distributeur van Daosin. Wij zijn nu geen distributeur meer van DAOSIN in NL, vandaar dat wij dit product ook niet meer verkopen. Gelukkig kunnen wij u nu twee goede alternatieven bieden: de DAOfood Plus capsules en DAOfood mini tabletten.

Dat kan zeker! Wij hebben proefmonsters gemaakt, zodat u eerst een proefmonster van dit nieuwe product kunt uitproberen. Voor een klein bedrag kunt een proefmonster van de DAOfood Plus capsules of van de DAOfood mini tabletten bestellen. U mag ons ook altijd een mailtje sturen (info@disolut.com).

  • DAOfood Plus en DAOfood mini tabletten bevatten 20.000 – 30.000 HDU van het enzym Diamine Oxidase per capsule of tablet. Dit is meer dan 2x zoveel dan DAOSIN per capsule bevat (10.000 HDU). Hierdoor kan met 1 capsule of tablet dus ook 2x zoveel histamine verteerd worden en is het effectiever.
  • De tabletjes met het Diamine Oxidase enzym zijn maagzuurresistent en daardoor komt het enzym pas vrij in de darmen, waardoor het maximaal effect heeft.
  • De DAOfood Plus capsules bevatten naast het enzym Diamine Oxidase bevat DAOfood Plus ook Vitamine C en Quercetine. Quercetine is een flavonoïde.
  • De DAOfood mini tabletten hebben slechts een doorsnede van 5mm en zijn daarmee gemakkelijker te slikken.

De werkzame stof in DAOfood is het Diamine Oxidase enzym. Dit is dus dezelfde werkzame stof als Daosin bevatte. Daarnaast bevatten DAOfood Plus capsules ook nog de werkzame stoffen Vitamine C en Quercetine. Hoofdzakelijk is de werking dus hetzelfde, maar DAOfood werkt zelfs nog beter, omdat het 20.000 – 30.000 HDU Diamine Oxidase per capsule of tablet bevat en DAOSIN 10.000 HDU per capsule.

Wij kunnen ons voorstellen dat dit verwarrend lijkt. Bij enzymen is het echter zo dat het aantal mg niet veel zegt over de effectiviteit/sterkte van het enzym. Dit is vaak in verschillende sterktes te krijgen. Het varkensnierextract met diamine oxidase wat gebruikt wordt voor DAOfood bevat meer HDU per gram, waardoor het 20.000 – 30.000 HDU per capsule bevat. Het precieze aantal HDU kan per batch verschillen. Diamine Oxidase is een erg moeilijk enzym, waardoor niet elke keer dezelfde werkzaamheid gehaald kan worden per batch. De huidige batch (2006A) DAOfood Plus bevat 27390 HDU en de huidige batch (2002) DAOfood mini tabletten bevat 28000 HDU Diamine Oxidase.

Het klopt dat het maximum aantal capsules wat per dag mag ingenomen worden op de verpakking van DAOSIN stond op meer dan 3 capsules. Echter is er nu door de Europese commissie bepaald dat er maximaal 3 capsules of tabletten per dag ingenomen mogen worden, wat gelijk staat aan 0,9 mg Diamine Oxidase.

Ja, dat kan zeker. Het handige aan DAOfood Plus is dat het capsules bevat met in elke capsule 4 tabletjes. 2 witte/beige tabletjes met 20.000 – 30.000 HDU van het enzym Diamine Oxidase, 1 groen tabletje met 38 mg Quercetine en 1 bruin tabletje met 20 mg Vitamine C. Wanneer u geen Quercetine wilt innemen, maar wel DAOfood Plus wilt gebruiken, kunt u het groene tabletje met Quercetine uit de capsule halen. Ook kunt u ervoor kiezen om de DAOfood mini tabletten te gebruiken, deze bevatten enkel het Diamine Oxidase enzym (DAO) en hieraan is geen Quercetine toegevoegd.

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen