FODMAP? Weet je welke? Galactanen? Fructanen? Fibractase!

Fibractase


FIBRACTASE

Fibractase is een alpha galactosidase bevattend voedingssupplement en is beschikbaar in 2 sterktes, Fibractase en Fibractase FORTE. Fibractase is verkrijgbaar in een proefverpakking, een verpakking met 36 capsules en een grootverpakking met 108 capsules. Fibractase FORTE is verkrijgbaar in een proefverpakking, een verpakking met 36 capsules en een grootverpakking met 108 capsules.


Gebruik van FIBRACTASE

Het is erg lastig om aan te geven hoeveel FIBRACTASE of FIBRACTASE FORTE capsules u per keer dient in te nemen. Dit varieert per persoon en is afhankelijk van de mate van intolerantie en de portiegrootte. Ons standaard advies is: één tot drie capsules innemen voor de maaltijd. Het is geen probleem om meerdere capsules per dag in te nemen, tot een maximum van 15 capsules per dag. Heeft u moeite met het doorslikken van de capsules? U kunt de capsules gerust open draaien en de inhoud over de voeding strooien, of innemen met wat vloeistof.

FIBRACTASE is circa een half uur werkzaam, hierna dient u bij een nieuwe maaltijd wederom één tot drie capsules in te nemen. FIBRACTASE is geschikt voor iedere leeftijd. Bij kinderen onder de vier jaar is het advies om de capsule open te draaien en alleen de inhoud in te nemen met wat vloeistof. De reden hiervoor is, dat de capsules soms lastig door te slikken zijn voor kinderen.

Download HIER de folder.


Fibractase Forte

Ingrediënten Fibractase & Fibractase Forte

FIBRACTASE bevat het enzym Alpha galactosidase (500 units per capsule), Calcium carbonaat (vulstof), HPMC (capsule). Geschikt voor vegetariërs.

FIBRACTASE FORTE bevat het enzym Alpha galactosidase (1200 units per capsule), Calcium carbonaat (vulstof), HPMC (capsule). Geschikt voor vegetariërs.


Fructanen en galactanen

Fructanen en galactanen behoren tot de FODMAP oligosachariden. Oligosachariden zijn meervoudige koolhydraten die zijn opgebouwd uit 3 tot 9 enkelvoudige koolhydraten. Fructanen en galactanen worden ook wel fructo-oligosachariden en galacto-oligosachariden genoemd.


Afbraak fructanen en galactanen

In onze voeding komen niet-verteerbare koolhydraten voor. Fructanen en galactanen behoren tot deze niet-verteerbare koolhydraten. Dit betekent dat deze koolhydraten niet worden opgenomen in ons lichaam, maar via de maag, de dunne darm en de dikke darm het lichaam via de ontlasting weer verlaten. Ons lichaam kan de koolhydraatketens van de fructanen en galactanen niet ‘in stukjes knippen’ met enzymen, waardoor het niet door de darmwand heen in het lichaam kan worden opgenomen. De fructanen en galactanen worden hierdoor getransporteerd naar de dikke darm en hier worden ze gefermenteerd door de darmbacteriën, waarbij gassen vrijkomen.


Waar komen fructanen en galactanen in voor?

Fructanen komen voor in bepaalde soorten fruit, groente en graanproducten. Galactanen komen bijvoorbeeld voor in bonen, peulvruchten, cashewnoten, pistachenoten en bepaalde groenten. Een aantal voorbeelden van producten die fructanen en/of galactanen bevatten:

Voedingsmiddel

Bevat Fructanen

Bevat

galactanen

Knoflook

x

ui

x

Prei

x

Tarwe

x

Abrikozen

x

Grapefruit

x

Nectarine

x

Bruine bonen

x

Kikkererwten

x

Cashewnoten

x

x

Pistachenoten

x

x

Sojabonen

x

x

Spliterwten

x

x

Doperwten

x

Bron: Monash University

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen