FAQ: Veelgestelde vragen over Disolact Lactase

FAQ


Veel gestelde vragen over Disolact lactase

U mag Disolact lactase meerdere keren per dag gebruiken. Een eventueel te veel ingenomen hoeveelheid kan geen kwaad en verlaat via natuurlijke weg het lichaam.

Qua lactose gehalte ontlopen deze producten elkaar bijna niet. In principe adviseren wij 5 druppels per liter. Zelf hebben wij echter gemerkt dat het moeilijk is om de druppels goed door dikke vloeistoffen te mengen, vandaar dat wij zelf 10 druppels per liter vla gebruiken en 5 druppels per beker slagroom.

De reguliere capsules bevatten 3000 FCC lactase, de Extra Forte lactase capsules bevatten 10.000 FCC lactase. Waarschijnlijk komt u hier inderdaad beter mee uit. Houdt er overigens rekening mee dat de voorafjes en de sauzen in restaurants vaak room en/of echte boter bevatten. Neem dus al vroeg een lactase capsule in.

De lactase moet zijn werk doen in het maag-darm kanaal. Dit gaat het beste als het lactose bevattend product en de lactase daar tegelijk aankomen. U kunt de Disolact lactase capsule dan ook het beste vlak voor of tijdens de maaltijd innemen.

Voor therapeutisch gebruik verwijzen wij graag naar uw therapeut. Deze weet waarom u lactase voorgeschreven heeft en hoeveel u nog nodig heeft.

De lactase moet zijn werk doen in het maag-darm kanaal. Dit gaat het beste als het lactose bevattend product en de lactase daar tegelijk aankomen. U kunt de Disolact lactase capsule dan ook het beste vlak voor of tijdens de inname van een melkproduct inneemt.

De lactase moet zijn werk doen in het maag-darm kanaal. Dit gaat het beste als het lactose bevattend product en de lactase daar tegelijk aankomen. U kunt de Disolact lactase capsule dan ook het beste vlak voor of tijdens het gebruik van melk innemen.

Load More


Vragen over het bestellen en de levertijd van Disolact lactase

Uitgezonderd onze 100ml fles Disolact drops worden alle producten verpakt in enveloppen c.q. doosjes die door uw brievenbus passen.

Geen probleem. Mocht een betaling niet lukken, of wilt u liever niet via het internet betalen dan kunt u uw bestelling ook mailen naar info@disolut.com. Wij zorgen dan dat u uw bestelling met een bijgesloten factuur thuis ontvangt.

Bestellingen worden in principe dezelfde dag verwerkt en verstuurd. Hierdoor komt 80% van de bestellingen de volgende dag al aan. Heeft u na drie dagen uw bestelling nog niet in huis? Dan is er echt iets mis gegaan, stuur een berichtje naar info@disolut.com en wij zoeken uit wat er mis is gegaan en zorgen dat u alsnog uw bestelling binnen krijgt.

Ja, dat klopt. Bestellingen worden in principe dezelfde dag verwerkt en verstuurd. Hierdoor komt 80% van de bestellingen de volgende dag al aan. Heeft u na drie dagen uw bestelling nog niet in huis? Dan is er echt iets mis gegaan, stuur een berichtje naar info@disolut.com en wij zoeken uit wat er mis is gegaan en zorgen dat u alsnog uw bestelling binnen krijgt.

Mocht een betaling niet lukken, of wilt u liever niet via het internet betalen dan kunt u uw bestelling ook mailen naar info@disolut.com. Wij zorgen dan dat u uw bestelling met een bijgesloten factuur thuis ontvangt.

Load More


Vragen over het gebruik van Disolact lactase bij zwangerschap en borstvoeding

Ja, lactase komt niet in de borstvoeding terecht. Houdt er overigens wel rekening mee dat uw borstvoeding zelf ook lactose bevat. Bent u of uw partner vanaf geboorte intolerant? Houdt er dan rekening mee dat u baby deze eigenschap van u geërfd kan hebben.

Ja, de lactase druppels kunnen ook door de babyvoedinng. 2 a 3 drupjes per fles is meer dan voldoende.

Helaas moet ik u het antwoord schuldig blijven. Er is simpelweg nooit onderzoek naar gedaan. Gezien het biologisch werkingsmechanisme, het type enzym en het veelvuldige gebruik van lactase verwachten wij niet dat lactase invloed heeft op de ongeboren vrucht. Maar helaas kunnen wij dit niet bewijzen middels wetenschappelijk onderzoek.

Load More


Algemene vragen

DISOLUT is onze bedrijfsnaam, het is een acronym voor DIetary SOLUTions (dieet oplossingen), DISOLACT is de merknaam van ons lactase product.

De geopende drops zijn een jaar houdbaar. U kunt de druppels ook in yoghurt en kwark gebruiken. Echter omdat deze producten zuur zijn zullen de druppels niet zo goed werken als in zoete producten. Wij raden u dan ook aan om voor zure producten geen druppels te gebruiken maar tijdens het nuttigen ervan de capsules te gebruiken

Gelukkig is alleen het gehalte lactase 3*zo groot. De gewone capsules zijn 1,6 cm lang, de Extra Forte zijn 1,9 cm lang.

Nee, waarschijnlijk niet. Zorgverzekeraars mogen al enige jaren geen voedingssupplementen meer vergoeden. Mogelijk zit het wel meeverzekerd in uw aanvullend pakket, u kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Unfortunately our products are only sold in Holland and Belgium. However, you can order them in our webshop and we send them (without shipment costs) all over the world.

Disolact bevat alleen lactase, silica (gezuiverd en tot bloem gemalen zand). De capsule bevat vegetarische gelatine (algen). De productie vind plaats in een faciliteit waar ook producten van anderen worden verwerkt. Hoewel de kans minimaal is, kunnen wij niet uitsluiten dat er sporen van sesam/noten te vinden zijn.

Lactase is een enzym welke alleen een rol speelt in de vertering van lactose. Je kunt er dan ook niet immuun voor worden.

Heel scherp gezien! Lactase is product dat middels een natuurlijk procedé wordt gewonnen. Vandaar dat er kleine kleur, geur en smaakverschillen op kunnen treden. Omdat iedere batch op FCC waarden getest wordt kunnen wij garanderen dat iedere capsule minimaal 3000 FCC c.q. 10.000 FCC lactase bevat.

Ja, ook de Extra Forte zit in eenzelfde blikje. Sinds November 2012 zijn de potten van 150 capsules (3000 FCC) die de groothandels leverden vervangen door een doosje met daarin 3 blikjes. Hetzelfde geldt voor de Extra Forte 120 capsules.

Helaas zijn onze producten alleen in Nederland en België te verkrijgen. U kunt ze echter gewoon in onze webshop bestellen: wij versturen zonder kosten naar het buitenland. Tot op heden hebben wij ervaring met: Spanje (o.a. Ibiza), Italië, USA, Canada, Mexico, Zuid-Afrika, Duitsland, België, Zwitserland, Frankrijk, Scandinavië.

Er is geen maximale dagdosering. De hoeveelheid lactase die u nodigt heeft hangt af van de hoeveelheid melkproducten/lactose die u inneemt. Een eventueel te veel ingenomen hoeveelheid lactase verlaat het lichaam via de bekende natuurlijke weg.

Load More

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen