FAQ: Veelgestelde vragen over Disolact Lactase

FAQ


Veel gestelde vragen over Disolact lactase

U mag Disolact lactase meerdere keren per dag gebruiken, wij raden aan om een maximum van 15 capsules per dag te gebruiken. Een eventueel te veel ingenomen hoeveelheid lactase enzym kan trouwens geen kwaad en verlaat het lichaam via de natuurlijke weg.

Qua lactose gehalte ontlopen deze producten elkaar bijna niet. In principe adviseren wij 5 druppels per liter melkproduct. Zelf hebben wij echter gemerkt dat het moeilijk is om de druppels goed door dikke vloeistoffen te mengen, vandaar dat wij 10 druppels Disolact lactase drops per liter vla adviseren en 5 druppels Disolact lactase drops per beker slagroom. vervolgens goed doorroeren en 24 uur in de koelkast laten staan. Hierna is het lactose vrij en kan het gebruikt worden.

Onze reguliere Disolact lactase capsules bevatten 3000 FCC lactase, de Extra Forte lactase capsules bevatten 10.000 FCC lactase. Waarschijnlijk komt u hier inderdaad beter mee uit. Houdt er overigens rekening mee dat de voorafjes en de sauzen in restaurants vaak room en/of echte boter bevatten. Neem dus al vroeg een lactase capsule in. Na inname blijft het lactase enzym ongeveer 45 minuten werkzaam, neem na deze tijd opnieuw een lactase capsule in als het etentje nog niet voorbij is.

Het lactase-enzym moet zijn werk doen in het maag-darm kanaal. Dit gaat het beste als het lactose bevattende product en de lactase daar tegelijk aankomen. U kunt de Disolact lactase capsule dan ook het beste vlak voor/bij de eerste hap van de maaltijd innemen.

De Disolact lactase capsules en tabletjes moeten vlak voor/bij de eerste hap van elke maaltijd wat lactose bevat worden ingenomen. Na inname blijft het lactase enzym namelijk maar ongeveer 45 minuten werkzaam in de darmen.

Alleen bij ons product Disolact Once-A-Day hoeft maar 1x per dag 1 capsule ingenomen te worden.


Vragen over het bestellen en de levertijd van Disolact lactase

Uitgezonderd onze 100ml fles Disolact drops worden vrijwel alle producten verpakt in enveloppen c.q. doosjes die door uw brievenbus passen. Alleen bij grotere bestellingen wordt er pakketpost gebruikt. Voor verzendingen naar België is het altijd pakketpost en past het dus niet door de brievenbus.

Geen probleem. Mocht een betaling niet lukken, of wilt u liever niet via het internet betalen dan kunt u uw bestelling ook mailen naar info@disolut.com of even bellen (0516794524). Wij zorgen dan dat u uw bestelling met een bijgesloten factuur thuis ontvangt.

Wanneer u de bestelling voor 21:00 uur op onze site besteld en betaalt, wordt de bestelling dezelfde werkdag nog ingepakt en opgestuurd. U kunt de bestelling dan vaak de volgende werkdag thuis verwachten. Op zondag en maandag bezorgt PostNL geen post, dit zijn dus ook geen werkdagen. Het kan zijn dat het een enkele keer 2 of 3 werkdagen duurt voordat u de bestelling thuis heeft, door vertragingen bij de verzendservice als PostNL bijvoorbeeld.


Vragen over het gebruik van Disolact lactase bij zwangerschap en borstvoeding

Ja, lactase komt niet in de borstvoeding terecht. Houdt er overigens wel rekening mee dat uw borstvoeding zelf ook lactose bevat. Bent u of uw partner vanaf geboorte intolerant? Houdt er dan rekening mee dat u baby deze eigenschap van u geërfd kan hebben.

Ja, de lactase druppels kunnen ook in de babyvoeding gedruppeld worden. 3 a 4 drupjes per fles toevoegen nadat de melk tot drinktemperatuur is opgewarmd, goed schudden en vervolgens het baby’tje voeden. Ook wanneer borstvoeding gegeven wordt kunnen de lactase drops gebruikt worden. Voor het aanleggen aan de borst kunt u 3 a 4 druppels lactase drops in het mondje van de baby druppelen en vervolgens de baby aanleggen/borstvoeding geven.


Algemene vragen

DISOLUT is onze bedrijfsnaam, het is een acronym voor DIetary SOLUTions (dieet oplossingen), DISOLACT is de merknaam van ons lactase producten.

Na openen zijn de Disolact lactase drops nog een jaar houdbaar. U kunt de druppels niet in yoghurt en kwark gebruiken. Dit zijn zure zuivelproducten en helaas kan het lactase enzym niet goed werken in een zure omgeving. De lactase druppels zijn alleen te gebruiken in zoete vloeibare zuivelproducten als melk, chocolademelk, slagroom of vla bijvoorbeeld. Wij raden u dan ook aan om voor het consumeren van zure zuivelproducten onze Disolact lactase capsules of tabletjes te gebruiken.

Alleen de hoeveelheid lactase enzym in de Extra Forte capsule is drie keer zo groot. De capsules zelf zijn wel iets groter dan de capsules van 3000 FCC, maar gelukkig niet drie keer zo groot. De gewone capsules (3000FCC) zijn 1,6 cm lang en de Extra Forte lactase capsules zijn 1,9 cm lang.

Nee, helaas niet. Zorgverzekeraars mogen al enige jaren geen voedingssupplementen meer vergoeden. Mogelijk zit het wel meeverzekerd in uw aanvullend pakket, u kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Onze Disolact lactase drops, capsules en tabletjes bevatten geen allergenen. Alleen de Disolact Once-A-Day bevat sojalecithine en de capsule zelf is gemaakt biologische vis.

Lactase is een enzym welke alleen een rol speelt in de vertering van lactose. Je kunt er dan ook niet immuun voor worden.

Heel scherp gezien! Lactase is een product dat middels een natuurlijk procedé wordt gewonnen. Vandaar dat er kleine kleur, geur en smaakverschillen op kunnen treden waardoor per batch bij onze productie de kleur van het poeder in de lactase capsules kan verschillen.

Onze Disolact lactase capsules van 3000FCC en 10.000 FCC zitten allemaal verpakt in kleine koeien blikjes. Alleen de proefverpakkingen, de lactase tabletjes en de Disolact Once-A-Day zijn anders verpakt.

Wij raden aan om maximaal 15 capsules per dag te gebruiken. Het is daarnaast niet erg als u hier wel overheen komt, het lactase enzym is een lichaamseigen enzym. Het heeft maar één functie in de darmen en dat is de koolhydraat lactose splitsen in glucose en galactose. Een eventueel te veel ingenomen hoeveelheid lactase verlaat het lichaam via de bekende natuurlijke weg.

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen