FAQ

Veel gestelde vragen over Disolact lactase

Vraag: Graag zou ik willen weten hoe vaak je Disolact mag gebruiken. Kan het kwaad om het dagelijks te gebruiken?
Antwoord: U mag Disolact lactase meerdere keren per dag gebruiken. Een eventueel te veel ingenomen hoeveelheid kan geen kwaad en verlaat via natuurlijke weg het lichaam.

Vraag: Beste mensen, ik zou graag weten hoeveel druppels disolact nodig zijn voor een beker slagroom, een liter vla etc.
Antwoord: Qua lactose gehalte ontlopen deze producten elkaar bijna niet. In principe adviseren wij 5 druppels per liter. Zelf hebben wij echter gemerkt dat het moeilijk is om de druppels goed door dikke vloeistoffen te mengen, vandaar dat wij zelf 10 druppels per liter vla gebruiken en 5 druppels per beker slagroom.

Vraag: Afgelopen weekend ben ik uit eten geweest, en heb er meerdere ingenomen. Nog steeds had ik last. Nu zou ik graag willen weten of ik van de sterkere variant minder hoef in te nemen en dat deze ook beter werkt.
Antwoord: De reguliere capsules bevatten 3000 FCC lactase, de Extra Forte lactase capsules bevatten 10.000 FCC lactase. Waarschijnlijk komt u hier inderdaad beter mee uit.

Houdt er overigens rekening mee dat de voorafjes en de sauzen in restaurants vaak room en/of echte boter bevatten. Neem dus al vroeg een lactase capsule in.

Vraag: Wanneer neem je nu best disolact in , voor na of tijdens het eten.
Antwoord: De lactase moet zijn werk doen in het maag-darm kanaal. Dit gaat het beste als het lactose bevattend product en de lactase daar tegelijk aankomen. U kunt de Disolact lactase capsule dan ook het beste vlak voor of tijdens de maaltijd innemen.

Vraag: Ik ben onder behandeling van een alternatief therapeut en krijg nu een flinke hoeveelheid lactase druppels per dag (100ml in 1 l.water) en dat  zal volgende week afgebouwd worden.
Zou graag weten wat de beste onderhoudsdosering moet zijn als ik uitbehandeld ben.
De capsules lijken me handiger in gebruik.
Antwoord: Voor therapeutisch gebruik verwijzen wij graag naar uw therapeut. Deze weet waarom u lactase voorgeschreven heeft en hoeveel u nog nodig heeft.

Vraag: Nog een vraagje….. Op uw site staat:”Afhankelijk van de mate van intolerantie en de hoeveelheid te gebruiken melkproduct neemt u  circa 1-3 Disolact lactase capsules in, gelijktijdig met het   melkproduct”.
Is het de bedoeling dat je bij ieder inname van een melkproduct  1-3 lactase capsules inneemt. Of is 1-3 capsules per dag voldoende……,
Antwoord: De lactase moet zijn werk doen in het maag-darm kanaal. Dit gaat het beste als het lactose bevattend product en de lactase daar tegelijk aankomen. U kunt de Disolact lactase capsule dan ook het beste vlak voor of tijdens de inname van een melkproduct inneemt.

Vraag: Kan je 1 ‘s-ochtends 1 capsule innemen en dan de hele dag melk gebruiken?
Antwoord:  De lactase moet zijn werk doen in het maag-darm kanaal. Dit gaat het beste als het lactose bevattend product en de lactase daar tegelijk aankomen. U kunt de Disolact lactase capsule dan ook het beste vlak voor of tijdens het gebruik van melk innemen.

Vragen over het bestellen en de levertijd van Disolact lactase

Vraag: Beste,ik zou graag een proefpakket bestellen maar past dit in een brievenbus, of moet je thuis zijn wanneer dit aankomt?
Antwoord: Uitgezonderd onze 100ml fles Disolact drops worden alle producten verpakt in enveloppen c.q. doosjes die door uw brievenbus passen.

Vraag: De betaal mogelijkheden die U aanbied kan ik niet
mee uit de voeten.
Antwoord: Geen probleem. Mocht een betaling niet lukken, of wilt u liever niet via het internet betalen dan kunt u uw bestelling ook mailen naar info@disolut.com. Wij zorgen dan dat u uw bestelling met een bijgesloten factuur thuis ontvangt.

Vraag: Kunt u mij een indicatie geven van de levertijd van het product wat ik heb besteld? Dit stond niet vermeld in de orderbevestiging die ik heb ontvangen na betaling met iDeal.
Antwoord: Bestellingen worden in principe dezelfde dag verwerkt en verstuurd. Hierdoor komt 80% van de bestellingen de volgende dag al aan. Heeft u na drie dagen uw bestelling nog niet in huis? Dan is er echt iets mis gegaan, stuur een berichtje naar info@disolut.com en wij zoeken uit wat er mis is gegaan en zorgen dat u alsnog uw bestelling binnen krijgt.

Vraag: Graag wil ik weten hoe lang het duurt voordat het product bezorgd is. Ik ging ervan uit dat het binnen enkele werkdagen binnen zou zijn.
Antwoord: Ja, dat klopt. Bestellingen worden in principe dezelfde dag verwerkt en verstuurd. Hierdoor komt 80% van de bestellingen de volgende dag al aan. Heeft u na drie dagen uw bestelling nog niet in huis? Dan is er echt iets mis gegaan, stuur een berichtje naar info@disolut.com en wij zoeken uit wat er mis is gegaan en zorgen dat u alsnog uw bestelling binnen krijgt.

Vraag: Ik wilde een kennismakingspakket bestellen. Maar het lukt me niet om de betaling uit te voeren.
Antwoord: Mocht een betaling niet lukken, of wilt u liever niet via het internet betalen dan kunt u uw bestelling ook mailen naar info@disolut.com. Wij zorgen dan dat u uw bestelling met een bijgesloten factuur thuis ontvangt.

Vragen over het gebruik van Disolact lactase bij zwangerschap en borstvoeding

Vraag: zijn alle producten te gebruiken tijdens het geven van borstvoeding?
Antwoord: Ja, lactase komt niet in de borstvoeding terecht. Houdt er overigens wel rekening mee dat uw borstvoeding zelf ook lactose bevat. Bent u of uw partner vanaf geboorte intolerant? Houdt er dan rekening mee dat u baby deze eigenschap van u geërfd kan hebben.

Vraag: Kunnen de druppels ook door babyvoeding?
Antwoord: Ja, de lactase druppels kunnen ook door de babyvoedinng. 2 a 3 drupjes per fles is meer dan voldoende.

Vraag: Graag informeer ik naar de mogelijkheid van gebruik druppels in combinatie met zwangerschap!?!
Antwoord: Helaas moet ik u het antwoord schuldig blijven. Er is simpelweg nooit onderzoek naar gedaan. Gezien het biologisch werkingsmechanisme, het type enzym en het veelvuldige gebruik van lactase verwachten wij niet dat lactase invloed heeft op de ongeboren vrucht. Maar helaas kunnen wij dit niet bewijzen middels wetenschappelijk onderzoek.

Algemene vragen

Vraag: Is het nu DISOLUT of DISOLACT
Antwoord: DISOLUT is onze bedrijfsnaam, het is een acronym voor DIetary SOLUTions (dieet oplossingen), DISOLACT is de merknaam van ons lactase product.

Vraag: Hoe lang zijn Disolact-drops geopend houdbaar? Ik gebruik 1 a
2 liter melk per week. En kan ik die drops ook in joghurt en kwark gebruiken??Graag Uw antwoord. Alvast bedankt.
Antwoord: De geopende drops zijn een jaar houdbaar. U kunt de druppels ook in yoghurt en kwark gebruiken. Echter omdat deze producten zuur zijn zullen de druppels niet zo goed werken als in zoete producten. Wij raden u dan ook aan om voor zure producten geen druppels te gebruiken maar tijdens het nuttigen ervan de capsules te gebruiken.

Vraag: Zijn de pillen die 3x meer bevatten ook 3x groter of alleen het volume in de pil?
Antwoord: Gelukkig is alleen het gehalte lactase 3*zo groot. De gewone capsules zijn 1,6 cm lang, de Extra Forte zijn 1,9 cm lang.

Vraag: word disolact ook vergoed door de zorgverzekeraar??? ik ben er namelijk zelf achter gekomen dat ik niet tegen lactose kan, maar heb nooit een test gedaan.
Antwoord: Nee, waarschijnlijk niet. Zorgverzekeraars mogen al enige jaren geen voedingssupplementen meer vergoeden. Mogelijk zit het wel meeverzekerd in uw aanvullend pakket, u kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Vraag: Do you sell drops and Where can I purchase them in France
Antwoord: Unfortunately our products are only sold in Holland and Belgium. However, you can order them in our webshop and we send them (without shipment costs) all over the world.

Vraag:Kunt u mij laten weten of Disolact lactase ook sesam- en notenvrij is?
Antwoord: Disolact bevat alleen lactase, silica (gezuiverd en tot bloem gemalen zand). De capsule bevat vegetarische gelatine (algen). De productie vind plaats in een faciliteit waar ook producten van anderen worden verwerkt. Hoewel de kans minimaal is, kunnen wij niet uitsluiten dat er sporen van sesam/noten te vinden zijn.

Vraag: Ik vroeg mij af of jullie ervaring hebben met het immuun worden voor deze capsules. Hier is vaak onduidelijkheid over.
Antwoord: Lactase is een enzym welke alleen een rol speelt in de vertering van lactose. Je kunt er dan ook niet immuun voor worden.

Vraag: Tussen de vorige bestelling lactase capsules en mijn huidige, merk ik dat er verschil is in zowel de kleur als de hoeveelheid poeder in de capsule. De kleur is witter en er zit meer poeder in de capsule. Is er iets gewijzigd in de samenstelling en concentratie van de lactase? Ik wil dit graag weten in verband met de inschatting van de hoeveelheid lactase die ik bij producten nodig heb. Alvast bedankt voor jullie antwoord.
Antwoord: Heel scherp gezien! Lactase is product dat middels een natuurlijk procedé wordt gewonnen. Vandaar dat er kleine kleur, geur en smaakverschillen op kunnen treden. Omdat iedere batch op FCC waarden getest wordt kunnen wij garanderen dat iedere capsule minimaal 3000 FCC c.q. 10.000 FCC lactase bevat.

Vraag: Zitten de DISOLACT lactase EXTRA FORTE (10.000 FCC) ook in zo’n klein handzaam blikje?
Antwoord: Ja, ook de Extra Forte zit in eenzelfde blikje. Sinds November 2012 zijn de potten van 150 capsules (3000 FCC) die de groothandels leverden vervangen door een doosje met daarin 3 blikjes. Hetzelfde geldt voor de Extra Forte 120 capsules.

Vraag: Is het mogelijk om dit product in Spanje te verkrijgen? Als dit mogelijk is kunt U mij dan de Spaanse merknaam geven zodat ik er naar kan vragen bij de apotheek.
Antwoord: Helaas zijn onze producten alleen in Nederland en België te verkrijgen. U kunt ze echter gewoon in onze webshop bestellen: wij versturen zonder kosten naar het buitenland. Tot op heden hebben wij ervaring met: Spanje (o.a. Ibiza), Italië, USA, Canada, Mexico, Zuid-Afrika, Duitsland, België, Zwitserland, Frankrijk, Scandinavië.

Vraag: ik heb druppels en capsules bij u besteld. Mijn vraag is: wat is de max. capsule dosering per dag .
Antwoord: Er is geen maximale dagdosering. De hoeveelheid lactase die u nodigt heeft hangt af van de hoeveelheid melkproducten/lactose die u inneemt. Een eventueel te veel ingenomen hoeveelheid lactase verlaat het lichaam via de bekende natuurlijke weg.