Disolact lactase capsules

Disolact,lactoseintolerantie,lactose,kerutab,kerutabs,kerulac,lactolerantie

Disolact is er zowel in capsules als in druppels

Helpt bij lactose-intolerantie (koemelk intolerantie).

Afhankelijk van uw mate van lactose intolerantie en de hoeveelheid te gebruiken melkproduct neemt u circa 1-3 Disolact lactase capsules in, gelijktijdig met het melkproduct.

Disolact capsules kunnen geopend worden, zijn smakeloos en kunnen doorgeslikt of opgekauwd worden naar gelang uw voorkeur.

Disolact capsules fijner doorslikken dan lactase tabletten

Moeite met het doorslikken van capsules? U kunt de capsules openmaken door aan de uiteinden te draaien. De inhoud van de DISOLACT lactase capsule kan dan over de voeding uitgestrooid worden.

Disolact capsules zijn gevuld met het enzym opti-lactase P (standaard capsules: 3000 FCC, Extra Forte capsules 10.000 FCC), dit is een zeer actief en stabiel lactase enzym. Naast het enzym opti-lactase P is de vulstof colloidal silica gebruikt. Deze vulstof is neutraal en heeft geen invloed op uw lichaam. De capsules zelf zijn gemaakt van HPMC (“vegetarische gelatine”).

Disolact zorgt ervoor dat het gebrek aan lichaamseigen lactase tijdelijk wordt aangevuld waardoor uw intolerantie tijdelijk opgeheven wordt en het verteringsproces van het ingenomen melkproduct (de lactose) wordt ondersteund.

  • Disolact capsules worden per 50 capsules verpakt in een handzaam en prettig mee te nemen blikje.
  • Voedingswaarde per 100 gram: 994kJ (234Kcal), koolhydraten 4.4g, eiwitten 3.8g, vetten 0.2 g.
  • Disolact capsules zijn soja en gluten vrij
  • Wij raden aan de Disolact  capsules droog en bij kamertemperatuur te bewaren.
  • Houdbaarheid van Disolact lactase is drie jaar, hierna neemt de FCC waarde met 5% per jaar af.
lactose intolerantie

Disolact, verbetert de vertering van lactose.

Disolact en zwangerschap

Er zijn geen gegevens bekend over het gebruik van Disolact lactase of andere lactase-preparaten tijdens zwangerschap. Raadpleeg uw arts indien u tijdens uw zwangerschap Disolact lactase wilt gebruiken, deze heeft de medische kennis om u een gepast advies te geven.

Disolact lactase capsules zijn geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. Indien zij nog niet goed capsules kunnen doorslikken raden wij aan de capsules open te draaien en de inhoud van de capsules over de voeding uit te strooien.

Galactosemie

Indien u lijdt aan galactosemie (een zeldzame aandoening) gebruikt u dan in geen geval Disolact lactase. Door het omzetten van lactose in glucose en galactose zullen uw klachten toenemen. Raadpleeg uw arts of diëtist voor een passend advies.

Diabeet?

Let op! Door het gebruik van Disolact lactase zal de lactose zich nu (normaal) omzetten in onder andere glucose. Zoals u weet heeft dit laatste direct invloed op uw bloedsuiker-spiegel. Overleg daarom voordat u Disolact lactase gaat gebruiken met uw diabetes verpleegkundige of behandelend arts.

 Nog meer informatie

De vulstof is neutraal en heeft geen invloed op uw lichaam. De capsules zelf zijn gemaakt van gelatine (de gebruikte gelatine is halal).

  • Disolact lactase zorgt ervoor dat het gebrek aan lichaamseigen lactase tijdelijk wordt aangevuld waardoor het verteringsproces van het ingenomen melkproduct (de lactose) wordt ondersteund.
  • Disolact lactase capsules worden per 50 capsules verpakt in een handzaam en prettig mee te nemen blikje.
  • Voedingswaarde per 100 gram: 994kJ (234Kcal), koolhydraten 4.4g, eiwitten 3.8g, vetten 0.2 g.
  • Disolact lactase is soja en gluten vrij
  • Wij raden aan de Disolact lactase capsules droog en bij kamertemperatuur te bewaren.

Lactase

Lactase is een natuurlijk enzym welke in de darm lactose afbreekt tot galactose en glucose.

Normaliter is lactase bij een ieder voldoende in de darm aanwezig vanaf de geboorte.
Bij het ouder worden neemt dit gehalte lactase echter af (met name bij Aziatische en negroïde mensen kan deze afname erg snel gaan) hierdoor zullen zij al snel een lactose-intolerantie ontwikkelen.