Diamine Oxidase - alle informatie over het Diamine Oxidase enzym

Diamine-oxidase

Diamine-oxidase is het lichaamseigen enzym dat histamine uit de voeding in de dunne darm kan verteren. Daarnaast is diamine-oxidase ook aanwezig in de nieren en de placenta. Het diamine-oxidase enzym dat verwerkt zit in ons supplement, is afkomstig uit varkensnier eiwitextract. Uit dit extract kan het enzym Diamine Oxidase gehaald worden.

Helaas is er op dit moment (nog) geen plantaardige versie verkrijgbaar van het enzym. Er zijn al wel onderzoeken naar, maar met de huidige technologie is het nog een stap te ver, doordat het plantaardige enzym slechts enkele weken houdbaar is.


Hoe werkt diamine-oxidase?

Diamine-oxidase helpt de histamine verteren die van nature in voeding voorkomt. Deze histamine noemen we exogene histamine. Doordat de exogene histamine in de dunne darm verteerd wordt kan deze niet door de maag-darm wand heen naar de bloedbaan migreren en daar het gehalte histamine verhogen.

De histamine in het lichaam zelf noemen we endogene histamine. Een te hoog gehalte aan endogene histamine kan histamine intolerantie klachten geven.

diamine-oxidase

Het diamine oxidase molecuul

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen