Diamine Oxidase - alle informatie over Daosin

Diamine-oxidase

Diamine-oxidase is het enzym dat histamine uit voeding in de dunne darm verteert. Daarnaast is diamine-oxidase ook aanwezig in de nieren en de placenta. De diamine-oxidase dat verwerkt zit in de Daosin, is afkomstig uit (Oostenrijkse) varkensnieren. Middels een gepatenteerd extractie-procedé wordt deze door de producent van Daosin: SCIOTEC geabstraheerd in hun laboratorium.

Helaas is er (nog) geen plantaardige versie verkrijgbaar. SCIOTEC is hier wel druk mee bezig, zij geven aan dat een plantaardige variant zeker een wens is, maar dat dit met de huidige technologie nog een stap te ver is doordat het plantaardige enzym slechts enkele weken houdbaar is.


Hoe werkt diamine-oxidase?

Diamine-oxidase helpt de histamine verteren die van nature in voeding voorkomt. Deze histamine noemen we exogene histamine. Doordat de exogene histamine in de dunne darm verteerd wordt kan deze niet door de maag-darm wand heen naar de bloedbaan migreren en daar het gehalte histamine verhogen. De histamine in het lichaam zelf noemen we endogene histamine. Een te hoog gehalte aan endogene histamine kan histamine intolerantie klachten geven.

histamine intolerantie, daosin, histaminase, diamine-oxidase

Het diamine oxidase molecuul

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen