DAOfood Plus - Diamine Oxidase bevattend voedingssupplement

DAOfood Plus


Wat is DAOfood Plus?

DAOfood PLus

DAOfood Plus is een Diamine Oxidase (DAO) enzym bevattend voedingssupplement. Het is een voedingssupplement en GEEN anti histaminica. DAOfood Plusis verkrijgbaar in een verpakking met 60 capsules. Wilt u het eerst eens uitproberen? Bestel dan eerst een proefmonster met 5 capsules.

Lees hier de veelgestelde vragen over DAOfood Plus, en waarom DAOSIN niet meer verkrijgbaar is: https://www.disolut.com/faq-daofood-plus/

Lees hier de informatiefolder over DAOfood Plus.


Hoe werkt DAOfood Plus?

Wanneer je één capsule DAOfood Plus vlak voor de maaltijd inneemt, lost de capsule op in de dunne darm waardoor het enzym Diamine Oxidase vrijkomt en zich vermengt met het voedsel.

Histamine die hierdoor verteerd wordt, kan zo niet via de darm naar de bloedbaan migreren.


Hoe gebruik je DAOfood Plus?

Neem één capsule DAOfood Plus in met wat water vlak voor de histamine bevattende maaltijd. Maximaal 3 capsules per dag gebruiken.


Wat zit er in DAOfood Plus?

DAOfood Plus bevat het enzym Diamine Oxidase, dat gewonnen is uit een extract van varkensnier. Het is dan ook niet geschikt voor vegetariërs. 

Capsules DAOfood Plus

Capsules DAOfood Plus

De capsules van DAOfood Plus bevatten per capsule 4 kleine tabletjes. Het bevat 2 maagzuurresistente tabletjes met het Diamine Oxidase enzym, 22.000 HDU per capsule. Hierdoor kan het enzym zonder problemen de maag (maagzuur) passeren en zijn werk doen in de dunne darm. Daarnaast bevat het 1 tabletje met Vitamine C en 1 tabletje met Quercetine. 

De ingrediënten van DAOfood Plus zijn: Vulstoffen: microkristallijne cellulose, hydroxypropylcellulose; Quercetine 95%; Vitamine C (L-ascorbinezuur); Glansmiddel: ethylcellulose; Aardappelzetmeel; Stabilisator: hydroxypropylmethylcellulose; Varkensnier extract met 7% diamine oxidase (DAO); Middellange ketenvetzuren; Stabilisatoren: magnesiumstearaat, oliezuur, natriumalginaat; Antiklontermiddel: stearinezuur; Bevochtigingsmiddel: glycerine; Antiklontermiddel: magnesiumcarbonaat en dicalciumfosfaat; Rijstzetmeel, Kleurstof: karamel; Vegetarische capsule: hydroxypropylmethylcellulose.


Is DAOfood Plus veilig?

Het product is veilig om te gebruiken. Het actieve bestanddeel Diamine Oxidase is een enzym, dit houdt in dat het maar één actie kan doen: ingrijpen op histamine.

Doordat diamine-oxidase een relatief groot enzym is kan deze niet door de maag-darm wand en kan hierdoor ook niet in de bloedbaan terechtkomen. Een eventueel teveel ingenomen hoeveelheid verlaat dus gewoon het lichaam via de ontlasting.

Veelgestelde vragen over DAOfood Plus

De hoeveelheid van het werkzame Diamine Oxidase enzym is bij beide producten gelijk, namelijk 20.000 – 30.000 HDU per tablet/capsule. Wilt u alleen het Diamine Oxidase enzym gebruiken? Dan kunt u het beste kiezen voor de DAOfood mini tabletten. Deze zijn gemakkelijk te slikken (5mm doorsnede). Wilt u ook de voordelen van de aanvullende werkzame stoffen Vitamine C en Quercetine? Kies dan voor de DAOfood Plus capsules. Wil je meer speling met de hoeveelheid DAO per maaltijd? Dan is DAOfood Plus een beter optie. DAOfood Plus bevat per capsule 2 tabletjes met het DAO enzym. Hier kan dus ook 1 tabletje uitgehaald worden en later de rest van de capsule met de andere 3 tabletjes ingenomen worden. Zo kan je 6x per dag iets met histamine verteren. De maximale inname is van beide producten namelijk maximaal 3 capsules/tabletten per dag.

De DAOfood mini tabletten bevatten enkel het Diamine Oxidase enzym, verpakt in een klein tabletje (doorsnede 5mm). De DAOfood Plus bevat naast Diamine Oxidase ook vitamine C en Quercetine, verpakt in een capsule. Zowel de DAOfood mini tabletten als de DAOfood Plus capsules bevatten 20.000 – 30.000 HDU per tablet/capsule.

Ja, dat kan. U kunt de informatiefolder over de DAOfood producten lezen via deze link. Wanneer u hierna nog meer vragen heeft, kunt u gerust contact met ons opnemen.

DAOfood omvat de producten die het Diamine Oxidase enzym bevatten. De DAOfood mini tabletjes bevatten enkel het Diamine Oxidase enzym (DAO). De DAOfood Plus capsules bevatten naast het Diamine Oxidase enzym ook Vitamine C en Quercetine.

DISOLUT is sinds 2014 distributeur van DAOSIN. Helaas zijn wij nu geen distributeur meer. Wij kunnen ons voorstellen dat dit voor u erg vervelend is. Daarom zijn wij direct heel hard aan de slag gegaan om vanaf 1-1-2021 weer een product beschikbaar te hebben voor histamine intolerantie. Dit is ons gelukt, vanaf 1-1-2021 hebben wij een vergelijkbaar en zelfs nog beter product te koop: DAOfood Plus. DAOfood Plus bevat net als DAOSIN het enzym Diamine Oxidase (DAO). Wat het product DAOfood Plus nog beter maakt, is dat het maar liefst 20.000 – 30.000 HDU DAO-enzym bevat en ook nog Vitamine C en Quercetine. Vanaf 26-03-2021 hebben we nog een aanvulling op het DAOfood assortiment, namelijk de DAOfood mini tabletten die enkel het DAO-enzym bevatten, 20.000 – 30.000 HDU per tabletje.

DISOLUT was sinds 2014 distributeur van Daosin. Wij zijn nu geen distributeur meer van DAOSIN in NL, vandaar dat wij dit product ook niet meer verkopen. Gelukkig kunnen wij u nu twee goede alternatieven bieden: de DAOfood Plus capsules en DAOfood mini tabletten.

Dat kan zeker! Wij hebben proefmonsters gemaakt, zodat u eerst een proefmonster van dit nieuwe product kunt uitproberen. Voor een klein bedrag kunt een proefmonster van de DAOfood Plus capsules of van de DAOfood mini tabletten bestellen. U mag ons ook altijd een mailtje sturen (info@disolut.com).

  • DAOfood Plus en DAOfood mini tabletten bevatten 20.000 – 30.000 HDU van het enzym Diamine Oxidase per capsule of tablet. Dit is meer dan 2x zoveel dan DAOSIN per capsule bevat (10.000 HDU). Hierdoor kan met 1 capsule of tablet dus ook 2x zoveel histamine verteerd worden en is het effectiever.
  • De tabletjes met het Diamine Oxidase enzym zijn maagzuurresistent en daardoor komt het enzym pas vrij in de darmen, waardoor het maximaal effect heeft.
  • De DAOfood Plus capsules bevatten naast het enzym Diamine Oxidase bevat DAOfood Plus ook Vitamine C en Quercetine. Quercetine is een flavonoïde.
  • De DAOfood mini tabletten hebben slechts een doorsnede van 5mm en zijn daarmee gemakkelijker te slikken.

De werkzame stof in DAOfood is het Diamine Oxidase enzym. Dit is dus dezelfde werkzame stof als Daosin bevatte. Daarnaast bevatten DAOfood Plus capsules ook nog de werkzame stoffen Vitamine C en Quercetine. Hoofdzakelijk is de werking dus hetzelfde, maar DAOfood werkt zelfs nog beter, omdat het 20.000 – 30.000 HDU Diamine Oxidase per capsule of tablet bevat en DAOSIN 10.000 HDU per capsule.

Wij kunnen ons voorstellen dat dit verwarrend lijkt. Bij enzymen is het echter zo dat het aantal mg niet veel zegt over de effectiviteit/sterkte van het enzym. Dit is vaak in verschillende sterktes te krijgen. Het varkensnierextract met diamine oxidase wat gebruikt wordt voor DAOfood bevat meer HDU per gram, waardoor het 20.000 – 30.000 HDU per capsule bevat. Het precieze aantal HDU kan per batch verschillen. Diamine Oxidase is een erg moeilijk enzym, waardoor niet elke keer dezelfde werkzaamheid gehaald kan worden per batch. De huidige batch (2006A) DAOfood Plus bevat 27390 HDU en de huidige batch (2002) DAOfood mini tabletten bevat 28000 HDU Diamine Oxidase.

Het klopt dat het maximum aantal capsules wat per dag mag ingenomen worden op de verpakking van DAOSIN stond op meer dan 3 capsules. Echter is er nu door de Europese commissie bepaald dat er maximaal 3 capsules of tabletten per dag ingenomen mogen worden, wat gelijk staat aan 0,9 mg Diamine Oxidase.

Ja, dat kan zeker. Het handige aan DAOfood Plus is dat het capsules bevat met in elke capsule 4 tabletjes. 2 witte/beige tabletjes met 20.000 – 30.000 HDU van het enzym Diamine Oxidase, 1 groen tabletje met 38 mg Quercetine en 1 bruin tabletje met 20 mg Vitamine C. Wanneer u geen Quercetine wilt innemen, maar wel DAOfood Plus wilt gebruiken, kunt u het groene tabletje met Quercetine uit de capsule halen. Ook kunt u ervoor kiezen om de DAOfood mini tabletten te gebruiken, deze bevatten enkel het Diamine Oxidase enzym (DAO) en hieraan is geen Quercetine toegevoegd.

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen