Heeft u last van Chronische Diarree? | DISOLUT

Chronische diarree

Chronische diarree is een ernstig probleem waarbij het noodzakelijk is dat een arts geconsulteerd wordt.

Uitgesloten moet worden dat er geen sprake is van een bacteriologische oorzaak of onderliggend medisch lijden waarvoor een medische behandeling nodig is.


Heeft u last van chronische diarree?

Indien u last heeft van waterdunne ontlasting is er sprake van diarree. Het is van belang dat u uw huisarts raadpleegt indien deze waterdunne ontlasting met regelmaat en over een lange periode voorkomt. Het is immers mogelijk dat er geen sprake is van acute, maar chronische diarree.

Omdat DISOLUT gezondheidsproducten en voedingssupplementen aanbiedt, houden wij ons aan de regelgeving van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit).

Deze regelgeving beschrijft dat DISOLUT geen symptomen mogen noemen van chronische diarree. Er is uiteraard voldoende online informatie beschikbaar over de symptomen en wij verwijzen u graag naar de volgende onafhankelijke partij:

Zoals u bij de bovenstaande onafhankelijke partij heeft kunnen lezen is het bij langdurige diarree van belang dat u contact opneemt met uw huisarts. Indien er sprake is van chronische diarree is de behandeling hiervan afhankelijk van de oorzaak. Chronische diarree kan immers verschillende oorzaken hebben en het is van belang dat de medicatie hierop aansluit. Indien de chronische diarree geen gevolg is van een ziekte, maar van een voedingsstof-intolerantie, kunnen de producten van DISOLUT u mogelijk helpen.

Uitgesloten moet worden dat er geen sprake is van een bacteriologische oorzaak of onderliggend medisch lijden waarvoor een medische behandeling nodig is.

Ook bij FODMAP / spastische / prikkelbare darm kan sprake zijn van regelmatig voorkomende diarree doordat de betreffende FODMAP, oftewel koolhydraat, niet goed wordt verteerd. FODMAP’s zijn koolhydraten die moeilijk verteerbaar zijn en hierdoor darmklachten kunnen veroorzaken. Koolhydraten worden normaal gesproken in de darm door enzymen in stukjes geknipt en van daaruit in het lichaam opgenomen te worden.

Als het grote complexe ketens zijn, of als er sprake is van een enzymtekort dan gaat dit proces (te) moeilijk en wordt het niet goed opgenomen in het lichaam. Koolhydraten die klachten kunnen veroorzaken zijn Lactose (melksuiker), fructose (fruitsuiker), sucrose (tafelsuiker), fructanen en galactanen.


Producten van DISOLUT

Indien uw chronische diarree een gevolg is van lactose-intolerantie, kunnen de voedingssupplementen van DISOLUT u wellicht helpen. Indien uw lichaam te weinig lactase producerende cellen aanmaakt, is het lastig om lactose (melksuiker) af te breken tot galactose en glucose. Indien lactose onverteerd in de dikke darm terecht komt, kan dit klachten met zich mee brengen die een oorzaak kunnen zijn van uw chronische diarree.

Met de Disolact Lactase capsules van DISOLUT wordt het gebrek aan het enzym lactase tijdelijk aangevuld. De Disolact capsules helpen bij de vertering van lactose uit de voeding waardoor uw chronische diarree mogelijk afneemt.

De supplementen van DISOLUT bieden extra ondersteuning en laten uw chronische diarree klachten mogelijk afnemen.

Bekijk producten Neem contact op

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen