Behandeling PDS | Prikkelbare Darm Syndroom | DISOLUT.com

Behandeling PDS (prikkelbare darm syndroom)


Behandeling bij PDS

Iedereen met prikkelbare darm syndroom is op zoek naar een behandeling voor PDS. Wat kunt u doen om uw klachten te verminderen? Wat kunt u doen om ervoor te zorgen dat uw klachten helemaal weggaan? Vragen die u dient te stellen aan uw huisarts op het moment dat u de diagnose heeft gekregen. Voor de behandeling tegen PDS bestaan veel opties. Prikkelbare darm syndroom is de verzamelnaam van buik- en darmklachten. Deze klachten kunnen per persoon verschillen, daarom kan de behandeling tegen PDS ook verschillen. Ga daarom altijd naar uw huisarts als u dat nog niet gedaan heeft zodat uw oplossing voor u het meest geschikt is. U wilt immers uw klachten verhelpen. Een bepaalde alternatieve behandeling kan uw klachten verergeren indien u niet precies weet wat de beste behandeling tegen PDS is voor uw klachten en dat is niet wat u wilt.

Bekijk producten Neem contact op


De oplossing voor PDS

Bij DISOLUT zouden wij willen dat wij u een kant en klare oplossing kunnen bieden. Helaas is het prikkelbare darm syndroom en de behandeling van PDS een ingewikkeld en persoonlijk proces. Vaak komen klachten voort uit een bepaalde intolerantie voor voedingsstoffen, maar er zijn ook talloze andere oorzaken aan te wijzen. Misschien heeft u de pech dat er niet een eenduidig antwoord gegeven kan worden als oplossing voor uw PDS.  Uw huisarts kan dit met behulp van verschillende testen voor u in kaart brengen en u hierin adviseren. Wellicht heeft u een ontsteking aan de darmen en heeft u prikkelbare darm syndroom medicatie <intern linken> nodig om dit te verhelpen. Daarnaast kan uw diëtist u helpen uitzoeken welke voeding eventueel uw klachten veroorzaken.

Uw klachten verhelpen

Buik- en darmklachten zijn vaak erg vervelend om te hebben. Mensen die dit hebben gaan vaak op zoek naar een behandeling om dit te verhelpen. Een vaak gehoorde oplossing is het laten staan van voedingsproducten binnen de FODMAP-groep. FODMAP is een verzamelnaam voor verschillende koolhydraten die – met PDS – door een lichaam minder goed (of helemaal niet) op de juiste manier verwerkt kunnen worden. Het eten van een product binnen de FODMAP-groep kan dan bijdragen aan het verergeren van klachten.

Door middel van het FODMAP dieet kunt u achterhalen welke voedingsmiddelen uw klachten veroorzaken. Doe dit altijd in overleg en op basis van de adviezen van uw diëtist. Ga niet zelf aan de slag met uw behandeling voor PDS, u vindt naar alle waarschijnlijk niet de oplossing om uw klachten te verhelpen. Zorg ervoor dat u altijd advies inwint voordat u met de behandeling PDS begint. Bovendien kan uw diëtist u adviseren over het nemen van voedingsproducten zoals die van DISOLUT. Deze voedingsproducten kunnen ondersteuning bieden in het verteren van koolhydraten die binnen de FODMAP-groep vallen als u een bepaalde voedsel intolerantie binnen de FODMAP-groep heeft. Zo heeft u de meeste kans van slagen om een oplossing te vinden en uw klachten te verminderen of zelfs te verhelpen. PDS verdient een behandeling op maat.

Bekijk producten Neem contact op

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen