Alpha-galactosidase - Disolut - Dieet oplossingen waar u blij van wordt!

Alpha-galactosidase

Alpha galactosidase, ook wel geschreven als α-galactosidase is een enzym. Een enzym is een eiwit die een rol speelt bij een chemische reactie.

Het enzym breekt poly-sacchariden en oligo-sacchariden (zogenaamde FODMAPs) af in kleinere stukjes. Hierdoor zijn de grote en complexe suikers (sacchariden) al voorverteerd voordat zij van de dunne darm naar de dikke darm gaan.

Ons lichaam maakt zelf ook alpha-galactosidase aan in de darm. Maar niet altijd genoeg om alle aanwezige poly- en oligo-sacchariden af te breken. Sacchariden gaan dan onvoorbereid vanuit de dunne darm naar de dikke darm waar zij voor problemen als buikpijn en winderigheid zorgen. Gebruik van het enzym is dan een optie.

Alpha galactosidase is net als onze andere enzymen relatief groot. Hierdoor kunnen zij de darmwand niet passeren en ook niet in de bloedbaan terecht komen, het is dan ook veilig te gebruiken.

Alpha galactosidase kopen

Mensen met de zeldzame ziekte van Fabry krijgen ook Alpha Galactosidase, maar dan via een infuus.
Diabeten: een deel van de saccharose wordt omgezet in glucose. Houdt hier rekening mee en controleer een keer vaker uw waardes.

Het enzym alpha-galactosidase die wij in onze producten gebruiken wordt gewonnen middels aspergillus niger.
Het fijne hiervan is dat dit betekent dat het enzym afkomstig is van een natuurlijke bron.

De producten Fibractase en Quatrase bevatten beiden het bovengenoemde enzym. Fibractase bevat het als enige ingrediënt (naast calcium als vulmiddel), bij Quatrase is het gemengd met lactase, Xylose Isomerase en Invertase.

Fibractase, galactanen, fructanen, FODMAP,alpha galactosidase

Fibractase bevat Alpha Galactosidase

 

Blijf op de hoogte van onze producten en aanbiedingen